5 árulkodó jel, hogy már elmúlt a szerelem – Mi a teendő?

Schuster Borka
Írta: ,
5 árulkodó jel, hogy már elmúlt a szerelem – Mi a teendő?

Kép forrása: nd3000/depositphotos.com

Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, de vajon honnan tudhatod, ha végleg lehúzták a rolót? Vajon csak éppen egy rossz időszakban vagytok, vagy szembe kell nézned a ténnyel: végleg kiábrándultál a párodból? Ha elmúlt a szerelem, valamit lépni kell – márpedig az alábbi jelek éppen ezt sejtetik.

Mindenkinek szüksége van néha egy kis magányra, ez teljesen normális emberi igény, ugyanakkor az is igaz, hogy az ember alapvetően egy társas lény, és többnyire azzal szeret lenni, akihez közel érzi magát.

Korántsem arról van szó, hogy ha időt szánsz önmagadra, a barátaidra, családodra is, akkor ne lennél szerelmes, de ha egyáltalán nem húz hazafelé a szíved, ha a nap végén nem várod, hogy ismét lásd a másikat, ha csak azért szervezel programot, hogy ne kelljen vele lenned, vagy ugyanazt a sorozatot nézitek egyszerre, de két külön szobában, az problémát jelezhet.

Libidónkat millió dolog befolyásolhatja, és nem kell vészharangot kongatni, ha hosszabb-rövidebb idő eltelik úgy, hogy nem estek egymásnak a hálószobában.

Ami igazán fontos, az az, hogy a szerelmes emberek nem feltétlenül azért szexelnek gyakrabban, mert a saját libidójuk az egekben van, hanem mert egyszerűen szeretik az ilyenkor tapasztalt közelséget, szeretnek a másiknak örömet okozni, érdekli őket, hogy partnerüket hogyan tehetik boldoggá.

Mivel nem kizárólag a saját ösztöneiket követik, nem kell, hogy éppen mindkét fél libidója az egekben legyen, így az együttlét is gyakrabban történik meg. Nagyon fontos azonban, hogy ez semmi esetre sem kényszerből történjen! Ha nincs kedved az együttléthez, ne próbáld a kapcsolatodat azzal megmenteni, hogy mégis belemész valamibe, amibe nem akarsz!

Az rendben van, hogy az összebújás esetleg nem perzselő vágyból történik, de az elengedhetetlen, hogy mindkét fél szabad akaratából és öröméből szülessen – másképpen hogyan is beszélhetnénk szerelemről?