5 elterjedt mítosz a szerelemről, amit a legtöbben elhisznek

Szirák Viki
Írta: ,
5 elterjedt mítosz a szerelemről, amit a legtöbben elhisznek

Kép forrása: unsplash.com

A mítoszok gyorsan terjednek, és nem könnyű bebizonyítani, hogy nagyon sok közöttük csak szimpla tévhit. Ez alól pedig a szerelmi témák sem kivételek: rengeteg olyan sztereotípia létezik, amit az emberek többsége mai napig elhisz, miközben ezek nagyon káros hatással vannak a szerelmi életükre is. Most össze is gyűjtöttünk néhány tévhitet, amit ideje elfelejtened!

Ez a mítosz nagyon elterjedt, és sokan hisznek is a szerelemben első látásra, de egyáltalán nem létező dolog.

Kutatások ugyanis bebizonyították, hogy egy férfinek nagyjából hatszor kell ránéznie egy nőre, hogy egyáltalán el tudja dönteni, tetszik-e neki. A nőknél pedig 45 másodperc szükséges ahhoz, hogy tudat alatt megállapítsák, mennyire vonzódnak a másikhoz.

Ez pedig bizonyítja, hogy szerelem első látásra nincs.

Nagyon sok esetben ezt ugyanis az emberek összekeverik az idealizálással: meglátnak valakit, és felruházzák ezt a személyt képzeletbeli tulajdonságokkal, amik általában közel sincsenek a valósághoz.

 

Biztos, hogy te sem tudnád megszámolni, hányszor hallottad már ezt a mondást. De hiába olyan népszerű a feltételezés, valójában többször is bebizonyosodott már, hogy nagyon is téves!

Számos kutatás szerint ugyanis azok a legboldogabb párok, akikben sok a közös vonás, és a fontosabb dolgokban egyet is értenek. Ez a harmonikus kapcsolatok titka!

Sőt, ez még nem minden, hiszen szülőként is sokkal erősebben működnek együtt, ha közös nézetekkel és tulajdonságokkal rendelkeznek.

Akik viszont egymás teljes ellentétei, nagyon sokat vitatkoznak, és nehezen jutnak közös nevezőre.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!