5 elterjedt mítosz a szerelemről, aminek nem kéne bedőlni

Szirák Viki
Írta: ,
5 elterjedt mítosz a szerelemről, aminek nem kéne bedőlni

Kép forrása: unsplash.com

A mítoszok gyorsan terjednek, és nem könnyű bebizonyítani, hogy nagyon sok közöttük csak szimpla tévhit. Ez alól pedig a szerelmi témák sem kivételek: rengeteg olyan sztereotípia létezik, amit az emberek többsége mai napig elhisz, miközben ezek nagyon káros hatással vannak a szerelmi életükre is. Most össze is gyűjtöttünk néhány tévhitet, amit ideje elfelejtened!

Sokan kezdenek úgy kapcsolatba, hogy titokban abban reménykednek, idővel megváltoztathatják a partnereik bizonyos szokásait.

Persze az nem is kérdés, hogy a kapcsolat valamilyen szinten alakít a másik felen, de a személyiségnek vannak olyan aspektusai, amiken senki sem tud változtatni!

Mindegy, mennyire igyekszel, a másik személyiségén, viselkedésén, értékrendjén egyszerűen nem fogsz tudni alakítani, és ez így van jól, hiszen mindenkinek úgy kellene elfogadnia a másikat, ahogy van.

Épp ezért a legjobb, ha bele sem mész ezzel a céllal egy kapcsolatba.

Sokan vallják azt, hogy a szerelem nem tarthat örökké, és kábé egy-másfél év környékén elkezd elmúlni, majd átalakul szeretetté.

Nos, ne hagyd, hogy a romantikus álmaidat összezúzza ez az állítás, ugyanis már bebizonyosodott, hogy nem igaz!

Egy egyetem például kutatásokat végzett a témában, és különböző párokat figyeltek meg éveken át, különböző agyi vizsgálatok segítségével. Arra voltak kíváncsiak, a másik fotója láttán milyen reakciók zajlanak le bennük, és a jó hír, hogy sok páros esetében mindkét félnél ugyanaz az agyi terület mutatott aktivitást, ami a szerelem érzését biztosítja.

Ezek alapján kijelenthetjük, hogy igenis léteznek olyan párok, akik 10-29 évig is szerelmesek voltak egymásba!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!