5 elterjedt mítosz a szerelemről, amit sokan elhisznek

Szirák Viki
Írta: ,

A mítoszok gyorsan terjednek, és nem könnyű bebizonyítani, hogy nagyon sok közöttük csak szimpla tévhit. Ez alól pedig a szerelmi témák sem kivételek: rengeteg olyan sztereotípia létezik, amit az emberek többsége mai napig elhisz, miközben ezek nagyon káros hatással vannak a szerelmi életükre is. Most össze is gyűjtöttünk néhány tévhitet, amit ideje elfelejtened!

Biztos, hogy te sem tudnád megszámolni, hányszor hallottad már ezt a mondást. De hiába olyan népszerű a feltételezés, valójában többször is bebizonyosodott már, hogy nagyon is téves!

Számos kutatás szerint ugyanis azok a legboldogabb párok, akikben sok a közös vonás, és a fontosabb dolgokban egyet is értenek. Ez a harmonikus kapcsolatok titka!

Sőt, ez még nem minden, hiszen szülőként is sokkal erősebben működnek együtt, ha közös nézetekkel és tulajdonságokkal rendelkeznek.

Akik viszont egymás teljes ellentétei, nagyon sokat vitatkoznak, és nehezen jutnak közös nevezőre.

Sokan kezdenek úgy kapcsolatba, hogy titokban abban reménykednek, idővel megváltoztathatják a partnereik bizonyos szokásait.

Persze az nem is kérdés, hogy a kapcsolat valamilyen szinten alakít a másik felen, de a személyiségnek vannak olyan aspektusai, amiken senki sem tud változtatni!

Mindegy, mennyire igyekszel, a másik személyiségén, viselkedésén, értékrendjén egyszerűen nem fogsz tudni alakítani, és ez így van jól, hiszen mindenkinek úgy kellene elfogadnia a másikat, ahogy van.

Épp ezért a legjobb, ha bele sem mész ezzel a céllal egy kapcsolatba.