A pasid titkon ellenőrzi a mobilodat? Lehet, hogy az alábbi pszichológiai problémák egyikével küzd

Kerekes Vivien
Írta: ,
A pasid titkon ellenőrzi a mobilodat? Lehet, hogy az alábbi pszichológiai problémák egyikével küzd

Kép forrása: unsplash

Egy brit kutatás szerint a nők 34%-a, és a férfiak 62%-a belenéz időnként a párja telefonjába, sokszor a másik háta mögött. Azonban meglepő, hogy nem mindig a féltékenység áll a háttérben; szakértők úgy vélik, az ilyen bizalmatlanság sokszor mélyebb pszichológiai problémákból fakad. Ha a te pasid is gyakran ellenőrizgeti a telefonodat, meglehet, hogy az alábbiak valamelyikével küzd - akár anélkül, hogy ő maga is tisztában lenne vele!

Kevés az önbizalom Kép forrása: unsplash

Azt gondolnánk, ha a párunk belenéz a mobilunkba, az arra utal, hogy nem bízik bennünk, pedig sokszor egészen más a probléma. Meglehet, hogy alacsony az önbizalma, és attól tart, hogy ő maga nem elég jó neked, ezért állandó visszacsatolásra van szüksége ennek ellenkezőjéről.

Ha azt látja, hogy nem beszélgetsz más férfiakkal, sőt, még pozitívan is nyilatkozol a kapcsolatotokról a barátnőidnek, az megnyugtatja őt, és egy kis időre önbizalommal tölti fel.

Ez viszont mindig csak ideiglenes, így előbb-utóbb ismét szüksége lesz a feltöltődésre, és újra belenéz a telefonodba. Sokszor ez még az egyébként szilárd, hosszú távú kapcsolatoknál is jelentkezik, amikor az egyik fél titkon úgy érzi, a másik jobbat is találna nála.

Bizalomhiány Kép forrása: unsplash

Az, hogy mennyire tudsz megbízni a partneredben, attól is függ, hogy milyen tapasztalataid voltak korábban. Ha a párod volt barátnője félrelépett, hazudott neki, akkor sajnos folyton ott motoszkál benne a bizonytalanság és a félelem, hogy a történelem majd megismétli önmagát.

Még akkor is, ha te erre semmilyen okot nem adtál.

A negatív tapasztalat hiperérzékennyé teszi, és egy kissé paranoiássá, ezért szükségét érzi annak, hogy megnézze a telefonodat, és megbizonyosodjon arról, hogy minden rendben van köztetek. Ebben az esetben sose vedd magadra a viselkedését, mert ez nem ellened szól!

A legjobb, ha gyakran beszéltek a fennálló helyzetről, és arról, mit élt át korábban, mert sajnos egy megtört bizalmat nagyon nehéz ismét felépíteni, még akkor is, ha nem te váltottad ezt ki belőle.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!