Az 5 leggyakoribb ok, amiért a párod megcsalhat

Zabolai Margit
Írta: ,

Bármennyire is nem szép dolog, mindannyian ismerünk már valakit, aki volt megcsalva, vagy éppen félrelépett, és a legtöbbek élete során legalább egy kapcsolatban, személyesen is találkoznak a problémával. De miért lépünk félre, ahelyett, hogy például őszintén elmondanánk, ha valami nem jó a kapcsolatban? Dr. Barbara Greenberg pszichológus szerint ezek a leggyakoribb okok.

A kapcsolat megmentéséért Kép forrása: nenetus/depositphotos.com

Meglepőnek hangzik, de a doktornő állítja, találkozott már párokkal, akik tudatosan, vagy tudattalanul, de a széthullóban lévő kapcsolat megmentésére kezdtek viszonyba, mintegy azért, hogy kirobbantsák a vitát, és a csendes elhidegülés helyett valami olyasmi történjen, amit a másik is észre vesz, amit nem lehet tovább a szőnyeg alá söpörni, amiről valóban beszélni kell.

Persze, sokkal jobb lenne, ha nem ez lenne valakinek az eszköze arra, hogy a partnerét rávegye a párterápiára, de ha mindig higgadt, érett és átgondolt döntéseket hoznánk, akkor valószínűleg félrelépések és párkapcsolati problémák sem lennének, úgy általában sem.

Érzelmi tuning Kép forrása: nenetus/depositphotos.com

Dr. Greenberg elmondása szerint sajnos fájdalmasan sokszor találkozik azzal, hogy valaki a depressziót, az érzelmi sivárságot próbálja kezelni egy afférral.

Vannak, akik nem találják meg a mindennapokban azt az érzelmi pluszt, amitől úgy érzik, igazán élnek.

Egy viszonnyal járó titkolózás, dráma, a nem egészséges érzelmi vihar azonban megadja ezt nekik, és egy idő után ugyanolyan függővé válhatnak, mint akik például valamilyen tudatmódosítóval próbálják enyhíteni ugyanezt az állapotot.

A doktornő szerint alkalmi kapcsolatokat fenntartani talán elsőre mókásabbnak, és olcsóbbnak tűnik, mint egy terapeutát felkeresni, mégis azt javasolja ezeknek a félrelépőknek, hogy kérjenek inkább szakértői segítséget az érzelmi stabilitás helyreállításához.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!