Te jól veszed a levegőt? A „jó légzés” éltet, nyugtat és gyógyít

Te jól veszed a levegőt? A „jó légzés” éltet, nyugtat és gyógyít

Címlap / Életmód / Egészség / Te jól veszed a levegőt? A „jó légzés” éltet, nyugtat és gyógyít

Úgy veszünk levegőt, hogy nekünk még csak fel sem tűnik, és bár azt gondolnánk, ezt aztán tényleg nem lehet „rosszu” csinálni, valójában szakértők szerint igenis lehet. Ráadásul elég gyakori probléma. Erre pedig azért is érdemes nagyon odafigyelni, mert a jó légzés a nyugodt, egészséges élet egyik fontos része. Mi segítünk ebben!

Nem véletlenül mondják azt, hogy különböző légzési technikákkal a szorongás mértékét is csökkenthetjük, megszabadulhatunk a stressztől, és lenyugtathatjuk magunkat egy feszült helyzetben. De nem csak ilyen esetekben lenne fontos odafigyelni arra, hogy megfelelően vesszük-e a levegőt. A hétköznapok során is komoly hatással lehet ránk és az egészségünkre az, ha rosszul lélegzünk.

A Journal of Neurophysiology című külföldi lapban jelent meg korábban egy kutatás arról, hogy az agyunk egészen más aktivitást mutat, ha odafigyelünk a légzésünkre, és nem automatikusan vesszük a levegőt: a ritmikus, mélyen lélegzet teljesen ellazítja az idegeket.

Érdemes kipróbálnod azt, hogy amikor eluralkodik rajtad a stressz, vagy úgy érzed, mérgedben mindjárt felrobbansz, fél percig csakis a levegővételre helyezed a hangsúlyt. És íme még néhány szabály, hogy ne csak akkor vedd helyesen a levegőt, amikor tényleg oda is figyelsz rá!

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/4
Következő»

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!