Mindjárt itt a bikiniszezon! 5 tipp, amivel visszaszokhatsz az edzésre

Mindjárt itt a bikiniszezon! 5 tipp, amivel visszaszokhatsz az edzésre

Címlap / Életmód / Egészség / Mindjárt itt a bikiniszezon! 5 tipp, amivel visszaszokhatsz az edzésre

Nincs olyan újrakezdés, ami könnyű lenne, és ez különösen igaz, ha edzésről van szó.

Ha korábban sportoltál, és elértél bizonyos célokat, eleinte nagyon nehéz lesz kevesebbel beérni, ami elveheti a kedved az egésztől… De nem kell így lennie! Íme néhány tipp, ami segíthet abban, hogy újra rákattanj az edzésre!

Tűzz ki reális célokat!

Lehet, hogy mielőtt valamilyen okból abbahagytad az edzést, képes voltál lazán lefutni 5 km-t, vagy simán elérted a lábujjaid a jógaórán – azonban azóta eltelt bizonyos idő.

Próbálj meg fokozatosan visszaállni az edzésre és reális célokat kitűzni annak érdekében, hogy az első hetek ne csupa csalódással, hanem sikerélményekkel teljenek!


Ezt olvastad már? 9 ok, hogy miért eddz rendszeresen


Tipp: Keress egy neked tetsző edzéstervet az interneten, vagy fordulj személyi edzőhöz, aki segít majd az újrakezdésben!

Szerezz be új edzőcuccokat!

Egyrészt a tested védelme és a kényelem szempontjából is fontos, hogy megfelelő sportruházatban eddz, de az edzés hatékonyságát nagyban meghatározza az is, hogyan érzed magad a sportszerkódban, mennyire vagy magabiztos benne.


Edzésre inspiráló Instagram oldalak – Megéri követni őket!


Hidd el, egy különleges futócipő, egy, a kedvenc színeidben pompázó sportnadrág vagy egy szép jógamatrac gyorsan meghozza majd a kedved az edzéshez!

Az előkészületek

Az edzésre való felkészülés legalább olyan fontos, mint az edzés közben nyújtott teljesítményed.

Állíts össze egy igazán ütős lejátszási listát, amire edzeni fogsz, és tervezd meg, mely napokon kerítesz sort a testmozgásra, így egy bizonyos idő elteltével rutinná válik majd.

Emellett fontos a megfelelő bemelegítés is, amit sose kezdj nyújtással, hiszen így könnyen lesérülhetsz, és az edzésed is kevésbé lesz hatékony – inkább kocogj egy kicsit, szökdelj, és pörgesd fel a szívritmusod!

Legyen egy társad!

Együtt minden jobb! 🙂 Érdeklődj a baráti társaságodban vagy a kollégáid között, hátha valaki hasonlóan lelkes az újrakezdéssel kapcsolatban, és nem szeretne egyedül belevágni.

Az, hogy melletted van valaki, motivál, szórakoztat, és már csak miatta sem fogod lemondani az edzéseket.

Tipp: Ha mégis inkább egyedül edzenél, keress egy olyan applikációt, ami segíthet az edzésben – emlékeztet, motivál és a teljesítményedet is méri!

Legyen a szenvedélyed!

Persze, de hogyan? Kezdésnek szuper, ha kipróbálsz több edzéstípust, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy az, amit a barátnőd imád, neked is beválik majd.

Hidd el, mindenkinek van olyan edzés, amiben jó, amit élvez, és alig várja, hogy újra mehessen. Neked is van egy számodra tökéletes, csak még meg kell találnod!

Tipp: Írd össze, milyen szempontok fontosak: otthon végezhető, pörgős, szabadtéri, csapatjáték… A lista metszetéből egy-két edzés biztosan megtetszik majd!


Teszt: Milyen edzéstípus passzol legjobban a mai napodhoz?


Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást