9 ok, hogy miért eddz rendszeresen

9 ok, hogy miért eddz rendszeresen

Címlap / Életmód / Egészség / 9 ok, hogy miért eddz rendszeresen

Sokszor nehezen tudod rávenni magadat, hogy elmenj edzőterembe, sőt az általam is javasolt heti három alkalom már szinte kivitelezhetetlennek tűnik?

Pedig hidd el, már háromszor fél óra is olyan hatást gyakorol a szervezetedre, amiért megéri megtenned ezt a plusz erőfeszítést!

Erősebb testben és lélekben

Elsőre furcsának tűnhet, de az az igazság, hogy minél többet mozogsz, annál több energiád lesz – jól olvasod, nem fordítva! Sportolás közben rengeteg olyan hormon szabadul fel a szervezetedben, amitől vidámabbnak, kiegyensúlyozottabbnak és energikusabbnak érzed majd magadat.

És minél erősebb vagy, annál ellenállóbb lesz a tested, például betegségek ellen, de pszichésen is segít, hiszen növeli az önbizalmadat, magabiztosabb leszel.

Mert jól érzed magad tőle

Önmagában attól is jobb lesz a közérzeted, hogy nem érzed magad fáradékonynak, lehangoltnak, de ha még a hozzád illő mozgásformát is megtalálod, az abban is segíthet, hogy megszüntesse a hát- vagy derékfájdalmat, a nyakmerevséget és sok más, kellemetlen testi tünetet is.

Regenerál és megőrzi az egészséged

Bizonyított tény, hogy a rendszeres sportolás sok betegség megelőzését is segíti, például a túlsúlyhoz kapcsolódó érrendszeri problémákat.

De ha már hasonló tünetektől szenvedsz, akkor sem késő elkezdened mozogni, mert helyreállíthatod, sőt visszafordíthatod vele a rossz folyamatokat a szervezetedben.

A te új verziód

Ha az egészség és a karcsúsodás nem lenne ok, hogy rendszeresen mozogj, akkor jobb, ha tudod, hogy a rendszeres mozgástól gyorsabb, hatékonyabb, hajlékonyabb leszel, javul az állóképességed, a koordinációs képességeidet is fejleszti, ami a koncentrációhoz is elengedhetetlen.

Pozitív hozzáállás

A sport erősíti az akaraterődet, növeli az önbizalmadat, segít, hogy jobb legyen az önértékelésed és megtanít tudatosan élni, különbséget tenni fontos és kevésbé fontos dolgok között.

Így pedig mindenhez nagyobb lendülettel, lelkesedéssel fogsz majd neki!

Lelki egyensúly

Életed nehéz időszakaiban a sport segít megküzdeni a fájdalommal, stresszel, agresszióval, haraggal. Nemcsak azért, mert kiadod a feszültséget, hanem mert önfegyelemre tanít.

Motivál, kitartóvá tesz, ami az életed minden területén, ami többet számít, mint gondolnád!

Nincs több stressz

Ahogy már az előbb is utaltam rá, a mozgás elűzi a stresszt, és aki rendszeresen sportol, fizikailag, mentálisan és pszichésen is terhelhetőbb lesz, kevésbé lesz hajlamos a depresszióra, és nem szorong feleslegesen a karriere, vagy akár a párkapcsolata miatt.

Szépség sporttal

Ugye te is szeretnél még szebb, csinosabb, feszesebb, azaz vonzóbb lenni? Elárulom, hogy a sporttól nemcsak tónusosabb lesz az izomzatod, de a testtartásod is javul majd, sőt szebb lesz a bőröd is.

A rendszeres mozgás ráadásul a sápadtság leküzdésében is segít, és idővel a szemed alatti karikáktól is búcsút vehetsz. 

Végre sikerül!

Ahogy az eddigiekből kiderült, a sport az életed minden területére pozitívan hathat, különösen, ha a kitűzött céljaidat nem csak álomként kergeted, hanem el is éred őket.

Ebben fogok neked az elkövetkezendő cikkeimmel és motivációs tippjeimmel segíteni! Addig is pedig olvasd el, milyen gyakorlatokat ajánlok neked otthoni és edzőtermi edzéshez!

Ha pedig még többet szeretnél olvasni a sportolásról, vagy megtalálni a neked megfelelő mozgásformát, szeretettel ajánlom a Formáld magad! – Változtass! Segítek neked című könyvemet, ahol sok fontos információt és hasznos tanácsot olvashatsz az életmódváltásról!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást