Kínai kel
A benne lévő brassinin mellrák-megelőző hatású. Ezen kívül úgynevezett indolokat is tartalmaz, amelyek az ösztrogénszint csökkentésével szintén a mellrák elleni harc legerősebb fegyverei. Egy csészényi adag 158 mg kalciummal szolgál, ami az ajánlott napi bevitel 16%-a, így csökkenti a csontritkulás kialakulásának esélyét. 20 kalóriát és 3 g szénhidrátot viszel be vele.
Sütőtök
A narancsszínű csemege valódi C-vitamin és béta-karotin bomba, mely az emésztőrendszeri rákfajták megelőzésében játszik szerepet. Egy adag 80 kalóriát, 1 g zsírt és 6 g szénhidrátot jelent. Vágd félbe, távolítsd el a magját, süsd puhára a mikróban, végül szórd meg egy kis fahéjjal!

Vízi torma és arugula
Lehet, hogy még nem hallottál a fenetil-izotiocianátról, amely a béta-karotinnal, a C- és E-vitaminokkal együtt értékessé teszi ezeket a zöldségeket – pedig fontos tápanyag, hiszen a kialakulás szintjén gátolja a rákos sejtek termelődését! Egy csészényi 4 kalóriát és 1 g szénhidrátot tartalmaz összesen. Nyersen fogyasztva, salátában vagy szendvicsben a legjobbak.
Fokhagyma
Jellegzetes aromája a kénnek köszönhető, mely a „rossz” koleszterin ellensége, így csökkenti a vérnyomást, valamint a gyomor- és a bélrák kockázatát. Egy gerezddel csekély 4 kalóriát viszel be. Süss egy egész fejet 15-20 percig, amíg puha és édes nem lesz, aztán halmozd kenyérszeletre vaj helyett!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!