A magas vérnyomás sok kellemetlen tünetet okozhat az életedben, így nem árt, ha egészséges táplálkozással is próbálsz küzdeni ellene. Az már nagyjából köztudott, hogy magas vérnyomás esetén érdemes alacsony nátrium tartalmú ételeket fogyasztani, de azt lehet, hogy nem tudtad, hogy ezzel együtt a magas magnézium, kálcium és kálium tartalom ugyanolyan fontos.
Lássuk, ezek alapján miket érdemes beillesztened az étrendedbe! Ne aggódj, nem kell egy újabb diétába fognod, csupa izgalmas és finom alapanyag következik!
1/6 Fehérbab
Bár a bab nagyon sokszínű alapanyag, talán mégsem fordul meg a konyhádban annyiszor, ahányszor kellene.
Már egy adag fehérbab nagyon sokat segít abban, hogy napi szinten megfelelő mennyiségű ásványi anyagot vigyél be a szervezetedbe, amire kiemelten figyelned kell magas vérnyomás esetén.
Szuper fehérjeforrás, ha vegetáriánus vagy, és ne izgulj, a babfőzeléken túl is van élet, hiszen szuper levesekbe, mexikói fogásokhoz, salátákba vagy köretként is!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!