Esküvő / Szerelem

Ez a feladatod, ha esküvői tanú vagy

Ez a feladatod, ha esküvői tanú vagy

A legfontosabb feladat

Minden esküvőn– függetlenül attól, hogy az kicsi, vagy nagy – a legfontosabb feladatod, hogy aláírd az anyakönyvet. Ahhoz, hogy ezt megtehesd, az adataidat le kell adnod a szertartás előtt, ezért nagyon fontos, hogy a személyid és a lakcímkártyád nálad legyen.

Ezt követően a felek összeadása során végig a pár mellett, vagy mögött kell lenned, s amikor szólítanak, alá kell írnod a könyvet, ezzel is hitelesítve a házasságot. Templomi esküvő során a legtöbbször a tanúnak kell tartania a feszületet, amire az ifjú pár tagjai esküsznek, ne érjen váratlan meglepetésként, ha a kezedbe nyomják a keresztet.

A lánybúcsú szervezése

Alaphangon a tanú feladata az is, hogy megszervezze a lánybúcsút, de legalábbis nagyon aktívan kivegye belőle a részét. Már jóval a nagy esemény előtt fel kell venned a kapcsolatot a lánybúcsú tagjaival, és közösen ki kell agyalnotok a program menetét.

Egyáltalán nem baj, ha nem mindért te vállalod a felelősséget, de a te kezedben kell összefutnia a szálaknak, és neked kell mindenre rábólintanod, hogy az ara tökéletes bulival búcsúzhasson a leányévektől.

Miben kell még segédkezned?

Egy tanúnak fontos feladata, hogy mindig készenlétben kell állnia. Lényeges, hogy az esküvőt magát nem te szervezed, legfeljebb a véleményedet mondhatod el, de a jegyespár engedélye nélkül konkrét lépéseket nem tehetsz. Azonban ha a menyasszony segítséget kér, akkor kötelességed a rendelkezésére állni.

Ez lehet csupán egy kérdés, hogy milyen virág kerüljön az asztalra, de az is előfordulhat, hogy megbíz az esküvői meghívók megtervezésével. Neked segédkezned kell, de ez biztos nem is esik majd nehezedre, hanem örömmel vállalsz át néhány pluszfeladatot.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást