Egyedi esküvői meghívók

Egyedi esküvői meghívók

Címlap / Szerelem / Esküvő / Egyedi esküvői meghívók

A nyáron megrendezésre kerülő esküvőket illetően vészesen közeleg a meghívók véglegesítésének, kiküldésének időszaka. Ne keseredj el, ha semmilyen frappáns ötlet nem jutott még az eszedbe, az alábbi példák egész biztosan inspirálóak lesznek számodra.

Egyedi boríték

A legtöbben mindenáron magát a meghívót szeretnék egyedivé tenni, ami abszolút érthető is. Mindazonáltal nem feltétlenül rossz ötlet díszes borítékba, vagy éppen dobozkába rejteni a meghívót, főleg, ha az kellően letisztult és egyszerű.

Különleges hatást érhetünk el, ha olyan borítékot választunk, aminek a belső felét már eleve díszítették, de természetesen erre mi magunk is sort keríthetünk.


Esküvői torta inspirációk – 10 álomszép ötlet menyasszonyoknak és álmodozóknak


Az erősebb papírból készült borítékot nyissuk ki, mérjük meg, majd a megfelelő adatokkal a zsebünkben gyártsuk le a sablonméretű négyzeteket.

Díszítsük őket ízlésünkhöz illően és az esküvő hangulata alapján, majd helyezzük úgy a borítékba, hogy annak a szája pont a felénél metssze a négyzetet. Ragasztóval rögzítsük, és már el is készültünk az első mintadarabbal.

Különleges dobozkában

Ha nem is annyira a meghívót, mint magát a megjelenést szeretnénk egyedivé tenni, akkor a borítékon felül választhatjuk a különleges kis dobozkákat.

Az ékszerdobozokra emlékeztető darabok rendkívül elegánsak, pláne, ha átkötjük őket egy selyemszalaggal.

A vidámabb, fiatalosabb látvány érdekében az ilyen és az ehhez hasonló kivitelezési lehetőségekkel érdemes szemezgetnünk.

A doboz méretéhez illő korongokat felezzük el, egyik részüket töltsük meg fényképekkel, a maradék szabad felületen sorban jelöljük a meghívó tárgyát, a fontosabb eseményeket, időpontokat.

Fogjunk egy szalagot, ragasszuk össze rajta az eltérő típusú korongokat, végül a sort a tetejüknél rögzítsük a doboz felső részére. Amikor leendő vendégeink megkapják a dobozkát, már rögtön a nyitásnál kellemes meglepetés éri őket.

Naptárra építő

Az alábbi meghívó ugyancsak egy végtelenül egyszerű megoldást ölel fel, ráadásul abszolút fiatalos és vidám hangulatot közvetít.

A naptárra építő meghívó esetében kiemelhetjük magát a hónapot a pontos nappal, de akár külön oszlopban is jelölhetjük a két fontos adatot.

A hagyományos karikázás helyett aranyos ötlet piros szívecskével hangsúlyozni a nagy napot, az egyediség érdekében pedig érdemes mellékelni néhány fotót, akár bélyeg méretben.

Az egyszerűség hívei bátran válasszanak olyan meghívót, ami egy lapból áll, hiszen még a fényképeket is rá lehet nyomtatni a felületre.

Akik viszont kicsit megbonyolítanák a látványt, rétegezzenek egymásra több különböző színű papírt, kartont, sőt a fényképeket akár színes gemkapoccsal is mellékelhetik.

Programtervezet

A legtöbb meghívón nem elöl, hanem a hátoldalon szerepelnek a legfontosabb tudnivalók, az alábbi meghívónál azonban azt láthatjuk, hogy ezeket a nagyon is lényeges információkat akár a központba is állíthatjuk.

A rendkívül egyszerű, már-már puritán megoldás az egyik legolcsóbb és legbájosabb lehetőséget öleli fel.

Az alaphoz válasszunk natúr papíranyagot, erre akár idővonalhoz hasonló módon rányomtathatjuk a helyszíneket, időpontokat, bájos szimbólumokkal még inkább nyomatékosíthatjuk a közvetíteni kívánt hangulatot.

Kedves ötlet a teljesen natúr és egyszerű meghívón kizárólag a szívecskéket kiemelni piros színnel, s bár a látvány önmagában is megállja a helyét, vagányabbá, aktuálisabbá tehetjük, ha egy masnit is kötünk a felső részére.

Három dimenzióban

Szerencsére nem csupán úgy érhetjük el a háromdimenziós hatást, ha egymástól eltérő típusú, vagy éppen anyagú papírokat, csipkéket, aprócska kiegészítőket teszünk a meghívónkra.

A megfelelő térlátással rendelkezők könnyedén készíthetnek ilyen, vagy ehhez hasonlatos esküvői meghívót, de a szaküzletekben garantáltan megvalósítják az elképzeléseinket.

Lényegében bármilyen formát előhívhatunk három dimenzióban, a pillangóktól, virágoktól, madaraktól kezdve egészen a saját fényképünkig, bármi állhat a széthajtott meghívó közepén.

A hagyományosan kinyitható meghívón felül a téglalap alappal bíró változatot akár harmonikaszerűen is meghajthatjuk, így még több felületet biztosítunk a háromdimenziós kiteljesedésnek.

Az egyszerűbb, mégis térbeli hatásra vágyók készíthetnek egyszerű ablakocskát, csipkeszerű kivágásokat.

Egyszerű, de nagyszerű

A korábbi meghívók megvalósítása egy-két kivétellel meglehetősen sok időbe és még több tervezésbe kerül, azonban az alábbi példa bizonyítja, hogy nem kell mindenáron sok pénzt és energiát befektetni a látványos eredményért.

Tervezzük meg a meghívó elejét, vázoljuk a pontos időpontokat, helyszíneket, majd nyomtassuk ki őket. Vásároljunk natúr, barna, merevebb kartonlapokat, majd pontosan a közepükre illesszünk egy-egy kinyomtatott meghívót.

Vegyünk kisebb méretű tortaalátéteket, majd az egyiken rögzítsük a kartonra ragasztott meghívót. Az alul és a felül kilógó részeket vágjuk le, majd a két oldalt hajtsuk be középre, a meghívó elejére.

Utolsó lépésként kössük át az egészet egy szép szalaggal és már bele is tehetjük a borítékba, amit ízlésünknek megfelelően a levágott tortaalátétekkel tovább dekorálhatunk. 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!