Ha nem eszel zöldséget és gyümölcsöt, ezek a meglepő dolgok történnek a testeddel

Ha nem eszel zöldséget és gyümölcsöt, ezek a meglepő dolgok történnek a testeddel

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Ha nem eszel zöldséget és gyümölcsöt, ezek a meglepő dolgok történnek a testeddel / 2. oldal

Ha nem eszel gyümölcsöt és zöldséget, vagy csak nagyon ritkán, úgy sokkal nagyobb eséllyel alakulhat ki nálad depresszió. Korábban sokáig élt az a tévhit, hogy a depressziós emberek több egészségtelen ételt esznek, de valójában nem kizárt, hogy ez épp fordítva történik; minél inkább egészségtelenül élsz és étkezel, annál nagyobb eséllyel alakulnak ki nálad lelki és mentális problémák.

Alexey_M/istockphoto.com

Rosszabb lesz az emésztésed

Köztudott, hogy a zöldségekben és gyümölcsökben sok vízben nem oldódó rost található meg. Ez nagyon fontos szerepet játszik az egészséges emésztésben, képes felgyorsítani a metabolizmust, és segíti a bélflóra működését.

De ha valaki nem fogyaszt elég gyakran olyan ételt, amiben ez jelen van, különböző belgyógyászati problémákat tapasztalhat magán.

Ilyen többek között a székrekedés, a puffadás, gyomorfájdalom, amelyekről sokan még csak nem is sejtik, hogy a túl kevés zöldség és gyümölcs miatt jelentkeznek. 

Gyorsabban romlanak a fogaid

Gyakran kell időpontot kérned a fogorvoshoz, pedig alaposan mosod a fogaidat? Lehet, hogy az étkezésedben keresendő a hiba! Ugyanis amikor megeszel egy almát, vagy egyéb magas rosttartalmú zöldséget, gyümölcsöt, a fogaidat természetes módon tisztítod, ráadásul a nyáltermelés is beindul.

Ezek együtt segítenek abban, hogy a káros savakat és baktériumokat eltüntesd a fogaidról, arról nem is beszélve, hogy A- és C-vitamin, valamint kalcium-tartalmuk a fogakat erősíti. A C-vitaminok, étrendkiegészítők önmagukban erre nem képesek, úgyhogy mostantól ha csak teheted, minden nap egyél egy kis almát!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást