Ha nem eszel zöldséget és gyümölcsöt, ezek a meglepő dolgok történnek a testeddel

Ha nem eszel zöldséget és gyümölcsöt, ezek a meglepő dolgok történnek a testeddel

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Ha nem eszel zöldséget és gyümölcsöt, ezek a meglepő dolgok történnek a testeddel

Rosszabb lesz az éjszakai látásod

Ha te is egyre kevesebbet eszel a zöldségekből és gyümölcsökből, ne lepődj meg, ha a látásod sötétben jelentősen romlani kezd! A szemed egészségéhez ugyanis szükség van az A-vitaminra, ami két formában található meg: az egyik a retinol, a másik a béta-karotin. Előbbi elsősorban olyan élelmiszerekben van jelen, mint a tojás, a halolaj és a csukamáj. Ezekből nem szabad sokat enni, hiszen nagy mennyiségben mérgezést is okozhatnak.

A béta-karotint viszont nem lehet túladagolni, ezért javasolt minél több zöldséget és gyümölcsöt enni! Ha nem teszed, napközben talán nem érzed igazán a romlást a szemeden, de ha este autóba ülsz, jelentősen rosszabbul fogod látni az utat, ez pedig veszélyhelyzeteket teremthet.

Kellemetlen szagokat okozhat

Több faktor is szerepet játszik abban, hogy milyen a természetes illatod. Akárcsak a szemed vagy a hajad színét, úgy jelentős részben ezt is a genetika határozza meg, de talán nem is gondolnád, milyen sokat számít mellette az, hogy hogyan étkezel.

Egy kutatás szerint például azok az emberek, akik figyelnek a megfelelő mértékű zöldség- és gyümölcsbevitelre, általánosságban véve kellemesebb illattal rendelkeznek.

Még akkor is, ha nem használnak napi szinten dezodort, vagy fürdésnél szappan nélkül, kizárólag vízzel mosakodnak meg. Ezzel szemben azok, akik ritkán, vagy sosem esznek zöldséget és gyümölcsöt, többet izzadnak, és ennek erősebb szaga is lehet.

Akár depressziót is okozhat

A gyomrod és az agyad szorosan kapcsolódnak egymáshoz, ezért az, hogy mit eszel, nem csak az alakodat képes formálni, hanem a mentális egészségedet is. Nem véletlen, hogy a csokit például boldogsághormonként is emlegetik! Szakértők úgy vélik, a kiegyensúlyozott étrend épp ezért van komoly hatással a hangulatunkra.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást