Életmód / Táplálkozás

Viszlát pluszkilók! Egy egyszerű módszer, amivel felpörgetheted az anyagcserédet

Viszlát pluszkilók! Egy egyszerű módszer, amivel felpörgetheted az anyagcserédet

Nem csak a vitaminok miatt

A hideg hónapokban különösen fontos, hogy megpróbálj minél több rostot fogyasztani, bár ez ilyenkor sokszor nehezebbnek tűnik az átlagosnál. Azonban messze nem csak a vitaminok és ásványi anyagok miatt lényeges, hogy erre a hasznos alapanyagra támaszkodj: a rostok segítik a leghatékonyabban az emésztésedet!

Ha elegendő rostot viszel be a szervezetedbe, akkor automatikusan csökken a koleszterinszinted, kisebb esélyed lesz az érelmeszesedésre, cukorbetegségre, az elhízásra, de még egyes rákos elváltozásokra is. Szóval nincs mese, a rostokat minden nap muszáj pótolnod, ha szeretnél sokáig egészséges és karcsú maradni!

De mit válassz?

Kézenfekvő, hogy sok zöldséget és gyümölcsöt egyél, de ez a hideg hónapokban nem annyira egyszerű feladat. Vagy csupán tévhittel állunk szemben? Nos, igazság szerint a leginkább rostgazdagnak tekintett gyümölcsöket és zöldségeket az év minden szakaszában beszerezheted.

A vízben oldódó rostokat a hüvelyesekből (tehát a borsóból, babból, lencséből stb.), a sárgarépából, az almából, banánból, körtéből, narancsból gyűjtheted be igazán könnyen. Láthatod, hogy ezeket az alapanyagokat gyakran éppen télen veheted meg a legfrissebben, de a fagyasztóból válogatva, vagy éppen szárított formában garantáltan nem kell őket nélkülöznöd. És ha már a szárítás szóba került, az aszalt szilva és a füge bizony méltán híres emésztésserkentő hatásairól.

Nem csak így pótolhatod

A rostokat nem csak zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával pótolhatod. Érdemes körülnézned a száraz hozzávalók terén is, ugyanis – sok egyéb mellett – a búza- és a zabkorpából is egészséges, rostban gazdag és gyorsan eltelítő ételeket készíthetsz.

Persze itt már különösen ügyelned kell a kalóriatartalomra, hiszen minden jótékony fogás csak addig hatékony, amíg megszabod a határokat. Figyelmedbe ajánljuk az útifűmaghéjat is, aminél a kalóriaszámolgatás sem okoz fejtörést. A csaknem nullkalóriás alapanyag 85%-ban rostot tartalmaz, szóval bármelyik fogást felturbózhatod a segítségével. A hatás nem marad el!

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást