Mégse a szénhidrát a vétkes? Kutatási eredmények a cukorbetegségről

Mégse a szénhidrát a vétkes? Kutatási eredmények a cukorbetegségről

Címlap / Életmód / Egészség / Mégse a szénhidrát a vétkes? Kutatási eredmények a cukorbetegségről

Dr. Neal Barnard neve nem lehet ismeretlen azok számára, akik sokat foglalkoznak korunk népbetegségeivel, illetve a növényi étrenddel. Ez a doktor népszerű amerikai szerző, klinikai kutató, ráadásul a PCRM orvosi bizottság elnöke. Napjainkban a George Washington Egyetem Orvostudományi Doktori Iskolájának professzora, és ahol csak teheti, hirdeti, hogy egyetlen megelőző gyógymód létezik az életünkben: az pedig az étrendünk.

Kutatási eredményei egyértelműen arra utalnak, hogy az összes civilizációs betegséget saját magunknak köszönhetjük, szó sincsen genetikáról, legalábbis utóbbi semmiképpen sem indokolja, hogy ilyen mértékben szenvedjünk a problémáktól.

Barnard őszintén hisz abban, hogy a növényi étrend minden életkorban és állapotban ideális az emberek számára (ez a WHO által is elismert tény), továbbá úgy véli, hogy természetesen gyógyulni is lehet a segítségével.

A gyümölcsökben, gabonafékében és zöldségekben gazdag étrendet a cukorbetegeknek is egyértelműen ajánlja, és egyre több gyógyult beteg, valamint kutatás támasztja alá a nézeteit. De hogy lehet, hogy egy szénhidrátban gazdag étrend nemhogy ront, kifejezetten segít a cukorbetegeken?

Áttörő kutatási eredmények a cukorbetegségről: mégsem a szénhidrát okozza?

Szénhidráttal a cukorbetegség ellen

Dr. Neal Barnard és sok más, a változásokra nyitott szakorvos is úgy véli, hogy a cukorbetegséget – nevével ellentétben – nem a cukor (tehát átvitt értelemben a szénhidrát) okozza, hanem a zsír.

Erről egyébként már egy magyar professzor, Wittmann István is értekezett. Az ő áttörő felfedezése rámutatott, hogy a cukorbetegség valódi oka egy kóros aminsav módosulat, ami minden bizonnyal létrehozza az inzulin receptorok kóros elváltozását – ezért azonban nem a természetes szénhidrátban, hanem a zsírban gazdag ételeket tette felelőssé.

A túlzott zsírbevitel úgy általában csökkenti a vázizomzat cukorfelevő képességét, tehát, ha az étrendből minimalizálásra kerül ez a makro, akkor elérhető a gyógyulás, illetve megelőzhető a civilizációs betegségek legjava.

Oldalak: 1 2

»

2 hozzászólás

 • Géza
  2020.10.16., 13:12

  Ezt írja: “fánk, ami tele van vajjal, olajban sütjük ki, és gyakran zsíros mogyorókrémet töltünk bele” és mégis a zsírt nevezi okozóként. Legetséges, hogy az olajok, netán a növényi olajokhoz használt vegyszerek okozzák a cukor betegséget?

  Válasz
  • Szántó István
   2021.03.25., 09:08

   Ha lerakodik az erfalra, ès gátolja a glükóz sejtekbe jutását,miėrt ne!

   Válasz

Írj egy hozzászólást