4 lefekvés előtti szokás, ami az egész éjszakádat tönkre teheti

4 lefekvés előtti szokás, ami az egész éjszakádat tönkre teheti

Címlap / Életmód / Egészség / 4 lefekvés előtti szokás, ami az egész éjszakádat tönkre teheti

Késő esti sport vagy éppen éjszakai nassolás? Nem csak reggel, lefekvés előtt is lehetnek olyan rossz szokásaid, melyek akadályozzák a pihentető alvás, sőt kifejezetten veszélyesek az egészségedre. Nem árt, ha vigyázol velük!

1/4 Nem készülsz fel a pihenésre

Manapság rengetegen küzdenek alvászavarral, aminek nem csak a stresszes és túlhajszolt életmód az oka, hanem az is, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk kikapcsolni.

Lefekvés előtt a Facebookot és az Instagramot böngésszük, esetleg a TV-ben nézünk egy olyan műsort, ami valójában nem is érdekel minket – pedig ma már bizonyított tény, hogy a képernyők bámulása megnehezíti és felborítja a normális alvási ciklust, aminek hosszú távon nagyon káros következményei lehetnek.

Este az a legjobb, ha hagysz magadnak időt az ellazulásra – TV és internet helyett inkább merülj el egy regényben!

2/4 Túlzásba viszed a vacsorát

Te is egész nap halogatod az étkezéseket és nem táplálkozol kiegyensúlyozottan?

Nos, ennek egy eredménye egész biztosan lesz: estére teljesen kiéhezel, majd alaposan bevacsorázol. És hogy mik a várható következmények? Záros időn belül megjelennek a plusz kilók, kevésbé lesz pihentető az alvásod, és nagyobb eséllyel alakulnak ki nálad olyan problémák, mint a cukorbetegség, vagy éppen az érelmeszesedés.

Vacsorára már semmiképpen sem ajánlott magas zsír- és szénhidráttartalmú ételt fogyasztanod, egyedül a sovány fehérje jöhet szóba sok-sok friss zöldséggel. A jó hír, hogy ha napközben változatosan táplálkozol, este nem lesz nehéz betartanod ezt az alapszabályt.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»