5 rossz reggeli szokás, ami az egész napodat elrontja

5 rossz reggeli szokás, ami az egész napodat elrontja

Címlap / Életmód / Egészség / 5 rossz reggeli szokás, ami az egész napodat elrontja

Azt már senkinek sem kell ecsetelni, milyen fontos a reggeli, ezzel az alapvető információval az is tisztában van, aki nem igazán foglalkozik az egészséges életmód kérdésével. Mégis, akadnak olyan rossz szokások a nap kezdeti szakaszában – az első étkezés elmulasztásán kívül –, amik teljesen tönkretehetik az egész napodat.

1/5 Idegesít az ébresztőd

Ha nehezen kelsz fel, akkor sem jó ötlet olyan ébresztőt választanod, ami hangos és ijesztő, esetleg rezgő funkcióval is párosul. Ennek az eredménye egyértelmű: zaklatottan, idegesen ébredsz fel, és rosszkedvűen kelsz ki az ágyból.

Az egyszeri felriadásnál már csak az a rosszabb, ha órákon át nyomkodod a szundit, hiszen így elveszed a tartalmas pihenéstől az időt. Ideje áttérned egy másik módszerre! Válassz kényelmes, halk zenét, a rádiód csendes üzemmódját vagy a telefonod villogó fényét ébresztő gyanánt! Ha attól tartasz, erre nem ébrednél fel, nyugodtan biztosítsd be magadat a hagyományos és megszokott módszereddel, de ne add fel első nap a próbálkozást. A nyugodt, kiegyensúlyozott ébredés az egész napodat meghatározza!

2/5 Azonnal a hírekre kattintasz

Fogadjunk, hogy reggeli közben te is a telefonodat bújod és a híreket böngészed. De mi ezzel a bajjal? Először is úgy repül el a reggelid, hogy észre sem veszed!

Több kutatás bizonyította, hogy sokkal előbb megéhezünk, ha evés közben valami másra is koncentrálunk.

Emellett sajnos a legtöbb hír negatív, pesszimista, elkeserítő és szenzációhajhász, márpedig ezek az infók nem csak a reggeledet, hanem az egész napodat elronthatják.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»