Nincs olyan hét, hogy ne kerülne tészta az asztalra sőt, gyakran nem csak ebédre, hanem vacsorára is ehhez a lehetőséghez nyúlok. Az okok egyszerűek: a tészta mennyei, villámgyorsan elkészül, és mivel rengeteg változata ismeretes, sosem lehet ráunni. Mivel én állati eredetű „hozzávalók” nélkül főzök, még hamarabb végzek a főzéssel – a lényeg mindig az, hogy az alapanyagok frissek, roppanósak, a fűszerek pedig izgalmasak legyenek. De milyen tésztafogások azok, amik a szemünket és a hasunkat egyszerre gyönyörködtetik?
1/5 Tésztasaláta
Nagy kedvenceim közé tartoznak a tésztasaláták, amiket szívesen eszek vacsorára is. Remekül eltelítenek, és annak ellenére nem tartalmaznak sok szénhidrátot, hogy tésztára építenek.
Az elkészítése nagyon egyszerű ezeknek a fogásoknak: egyszerűen főzd meg a kedvenc tésztádat (25-50 gramm száraztésztánál nem is kell több vacsorára), és készíts hozzá olyan salátát, ami megfelel a szezonnak. Én rendszerint valamilyen zöld levelest, friss fűszernövényeket, paradicsomot, uborkát és hagymát szoktam összevágni, de természetesen bármilyen zöldséget felhasználhatsz.
Már csak az öntetről kell gondoskodnod – ha diétázol, figyelj rá, hogy ne tartalmazzon sok zsírt, olajat!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!