Nincs olyan hét, hogy ne kerülne tészta az asztalra sőt, gyakran nem csak ebédre, hanem vacsorára is ehhez a lehetőséghez nyúlok. Az okok egyszerűek: a tészta mennyei, villámgyorsan elkészül, és mivel rengeteg változata ismeretes, sosem lehet ráunni. Mivel én állati eredetű „hozzávalók” nélkül főzök, még hamarabb végzek a főzéssel – a lényeg mindig az, hogy az alapanyagok frissek, roppanósak, a fűszerek pedig izgalmasak legyenek. De milyen tésztafogások azok, amik a szemünket és a hasunkat egyszerre gyönyörködtetik?
2/5 Főtt zöldségekkel
Természetesen nem csak friss salátával, hanem főtt zöldségekkel is elkészítheted a tésztás fogásodat.
Nagy kedvencem a szójaszószos „kínai” tészta. Ehhez először vöröshagymát és fokhagymát pirítok, majd hozzáadom a káposztát és a répát, de ha van kéznél, színes paprikát is szoktam aprítani. Amikor a zöldségek megpirultak, jöhetnek a fűszerek: só, pici fokhagymapor és szárított vöröshagyma, valamint egy kevés sörélesztő.
Ezután már csak fel kell önteni az egészet szójaszósszal és összekeverni az időközben kifőtt tésztával. Ha nincs időd a zöldségeket szeletelni, bátran párolj egy adag zöldséget – ha alaposan megfűszerezed, vagy készítesz hozzá egy finom öntetet, éppolyan ízletes és színes lehet a végeredmény.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!