A karfiol az egyik legismertebb zöldség, ami a kisebb-nagyobb bevásárlóközpontok és közértek polcain is egész évben fellelhető, jellegzetes íze miatt viszont megosztó. Vannak, akik rajonganak érte, míg mások ki nem állhatják a belőle készült fogásokat.
Erősítsd bármelyik tábort, egy dolog biztos: a te tányérodon is ott a helye, mivel rendkívül fontos egészségügyi hatásai vannak.
4/10 Cukorbetegek is fogyaszthatják
A karfiol hófehér rózsái alacsony energiatartalmúak, ezért a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Ami pedig szintén jó hír, hogy sokoldalúan felhasználható: leves, főzelék, rántott karfiol, rakott ételek, párolt zöldségköret, fasírt, de akár még pizza alap is készíthető a virágzatából.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!