A karfiol az egyik legismertebb zöldség, ami a kisebb-nagyobb bevásárlóközpontok és közértek polcain is egész évben fellelhető, jellegzetes íze miatt viszont megosztó. Vannak, akik rajonganak érte, míg mások ki nem állhatják a belőle készült fogásokat.
Erősítsd bármelyik tábort, egy dolog biztos: a te tányérodon is ott a helye, mivel rendkívül fontos egészségügyi hatásai vannak.
1/10 Gyulladáscsökkentő
A karfiol gyulladáscsökkentő tápanyagokban gazdag, sőt olyan összetevőket is tartalmaz, amelyek segítségével már a gyulladás kialakulása is meggátolható. Ez azért is fontos, mert ha az immunrendszer tévesen, veszély hiányában indít el gyulladásos választ, olyan komoly betegségek is kialakulhatnak, amiknek maradandó következményeik vannak, ez azonban a karfiolban található indol-3-karbinol segítségével megakadályozható.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!