Így segíti a jóga a tavaszi méregtelenítés folyamatát

Így segíti a jóga a tavaszi méregtelenítés folyamatát

Címlap / Életmód / Egészség / Így segíti a jóga a tavaszi méregtelenítés folyamatát

Serkenti a keringést

Ha még sosem próbáltad, a jóga nagyon könnyűnek, egyszerűnek tűnhet (nem az), és néhány gyakorlat valóban nem kifejezetten megterhelő. De még ezek a pózok is hozzájárulnak ahhoz, hogy fokozódjon a vérkeringés a testedben, márpedig ez alap kritériuma a jó anyagcserének, a méregtelenítő folyamatok beindulásának. A keringés fokozásának a legjobb módja a mozgás, a sport. Mivel a különféle jógapózoknak köszönhetően nagyon sokoldalú mozgást végzel, az egész testedben támogatod ezt a folyamatot.

Ints búcsút a zsigeri zsírszöveteknek

Nem véletlen, hogy a sokat jógázó emberek olyan sűrűn szálkásak és feszesek. Ennek egyik oka, hogy a jóga alkalmas a zsigeri zsírszövetek száműzésére.

A zsírszövetben kivétel nélkül méreganyagot rakódnak le, és amikor ez a zsír a belső szervek körül telepedik meg, akkor az duplán rossz a testünk számára. A jógában nagyon gyakoriak a különféle gerinccsavarások. Sok egyéb mellett ezek arra is hivatottak, hogy segítsenek a makacs, a törzsön mélyen lerakódott zsírszövetek és méreganyagok felszabadításában.

A jóga előnyei
BartekSzewczyk/istockphoto.com

Helyes légzés

A jóga egyik alap kritériuma az, hogy meg kell tanulnunk helyesen lélegezni. De hogy függ ez össze a méregtelenítéssel? Nagyon sok szinten megtalálod az összekapcsolódást, kezdve azzal, hogy kilégzéskor nem színtiszta széndioxidot fújunk ki, hanem bizony méreganyagokat is. A mélyről jövő kilégzés tehát aktívan hozzájárul ahhoz, hogy megszabadítsd a testedet a méreganyagoktól és helyükre friss, oxigénben gazdag levegőt juttass. 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást