Egészen addig nem szerettem a salátákat, amíg muszájból, a fogyás miatt kellett ennem őket. Amióta azonban étrendet váltottam, teljesen másként tekintek rájuk: most már sokoldalúnak, a végtelenségig kombinálhatónak és ízletesnek tartom őket. Az csak hab a tortán, hogy ha betartunk néhány alapszabályt, akkor tényleg könnyű leadni velük a felesleget.
1/4 Öntetek
Az öntettel alaphangon nincs baj, hiszen ez az, ami egységes fogássá teszi a salátádat, nem kell tehát mindenáron kihagynod. Azonban sokkal figyelmesebbnek kell lenned, ha diéta miatt eszed a salátát. Ebben az esetben nem mindegy, milyen öntetet választhatsz, ugyanis kalóriában gyakran a többszörösét jelenti a komplett salátának. Az olajat, majonézt, sajtot, natúr joghurtot mellőzd, a kész önteteket pedig tényleg felejtsd el, ezeknek vagy a zsír-, vagy a cukortartalmuk nagyon magas. A legjobb, ha citromleves vagy ecetes alapú öntetet készítesz, hiszen ezek kalória szempontjából elhanyagolhatóak.
Tudtad? A citrom savassága segíti az emésztést, a benne található C-vitamin pedig hozzájárul a nyomelemek, ásványi anyagok hatékonyabb felszívódásához.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!