Egészen addig nem szerettem a salátákat, amíg muszájból, a fogyás miatt kellett ennem őket. Amióta azonban étrendet váltottam, teljesen másként tekintek rájuk: most már sokoldalúnak, a végtelenségig kombinálhatónak és ízletesnek tartom őket. Az csak hab a tortán, hogy ha betartunk néhány alapszabályt, akkor tényleg könnyű leadni velük a felesleget.
2/4 Olajos magvak
Nem lebeszélni akarlak az olajos magvakról, mert jó ötlet tenni belőlük egy keveset a salátára, hiszen a bennük található jótékony zsírok hasznosak a szervezet számára – a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához pedig elengedhetetlenek. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a magvaknak mindig magas a kalóriatartalma, ami nem előnyös a fogyás szempontjából. Persze nem egy evőkanálnyi magtól fogsz elhízni… A kulcsszó a mérték, és saláta esetében érdemes megállni egy, maximum két evőkanál magnál. Mindig sózatlan, kezeletlen magokat válassz, legfeljebb kicsit futtasd meg őket olajmentes serpenyőben.
Tudtad? A magokra ne csak zsírforrásként tekints, hiszen a fehérjetartalmuk is nagyon magas, nem kell tehát kizárnod őket az étrendedből akkor sem, ha fogyni szeretnél.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!