A félrelépés a leggyakoribb válóok? A listákra még csak fel sem került

A félrelépés a leggyakoribb válóok? A listákra még csak fel sem került

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A félrelépés a leggyakoribb válóok? A listákra még csak fel sem került

Még manapság is az egyik leggyakoribb kérdés, amit a válás utáni párok megkapnak, hogy a félrelépés vezetett-e a döntésükhöz. Ennek oka az, hogy nagyon hosszú ideig a hűtlenség vezette a válási listákat, mostanában azonban egyre jobban háttérbe szorul. De ha nem a megcsalás, akkor mi vezet váláshoz? Több kutatást vettünk górcső alá, és összegyűjtöttük a leggyakoribb okokat!

Az elköteleződés hiánya

Az amerikai National Fatherhood Initiative 2014-ben készített egy felmérést a válásokkal kapcsolatosan, és megállapították, hogy a válaszadók csaknem háromnegyede azért döntött a szakítás mellett, mert úgy érezték, nem tudnak elköteleződni – vagy éppen a partnerük nem képes ugyanerre. Azt tapasztalták, hogy hiányzik a párkapcsolatukból az összhang, a fejlődés, a közös előrelépés, tenni akarás igénye.

Tény és való, ha a kapcsolat egyik tagja azt érezteti, hogy nem akar igazán elköteleződni, az a másikban óhatatlanul bizonytalanságot és kétségeket szül. Ideig-óráig lehet halogatni a végső döntést, de különösen akkor, ha a jövőbeli célok egyáltalán nem egyeznek, aligha kerülhető el a válás.

Túl korai házasság

Bár manapság már egyre ritkább, hogy az emberek húsz éves koruk tájékán kötnek házasságot, úgy tűnik, ez nem is igazán jó ötlet. Régen talán működött, amikor sokkal szűkebb lehetőségeink voltak az ismerkedésre, és úgy általában nem volt „divat” több emberrel járni a házasság előtt.

Napjainkban erről szó sincs, ami meg is látszik a házasodási kedv kitolódásán. Mindenesetre a felmérésből kiderült, hogy a fiatalon, a 25. életév betöltése előtt kötött házasságok meglehetősen nagy arányban, 35%-ban végződnek válással.

Hirtelen megkötött frigy

Onnantól kezdve, hogy a házasságok egyre később köttetnek, óhatatlan, hogy sürgetővé váljon a nagy nap kitűzése, amint végre szerelembe esünk. Sokan tényleg szinte a végletekig húzzák-halasztják az esküvőt éppúgy, mint a komoly kapcsolatokat, ám az emberek többségében azért ég a vágy, hogy egyszer majd családot alapítson. Ezért aztán, amikor végre megvan a nagy Ő, a rózsaszín ködben sokan mondanak túl gyorsan igent a másiknak, hogy aztán hivatalosan se legyen „gond” a családalapítás.

Utóbbi azonban sokszor különösen nagy terhet ró a friss házasokra, hiszen egyáltalán nem könnyű szülővé válni. A párkapcsolatokban általában 2-3 év alatt lecseng a kezdeti őrület, és könnyen kiderülhet – akár született gyermek, akár nem –, hogy a páros tényleg összeillik-e. Sokszor sajnos nem sikerül igazán egymásra hangolódni, és mivel az egykori lángolásnak nyoma sincs, a kapcsolatot pedig nem volt idő alaposan felépíteni, gyakran válással végződik a hirtelen megkötött frigy.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»