Szerelem / Párkapcsolat

5 férfit kérdeztünk, miért félnek elköteleződni

A férfiakkal kapcsolatban az a nők egyik fő kritikája, hogy félnek az elköteleződéstől. Mivel az urak ezt nem is nagyon tagadják, az egyetlen, amit tehetünk az, hogy meghallgatjuk az indokaikat. Öt férfit kérdeztünk, miért félnek elköteleződni egyetlen nő mellett. 

Ádám (28) – Rossz tapasztalat

Már égettem meg magam. Volt egy barátnőm, aki betegesen féltékeny volt és állandóan kémkedett utánam: hívogatott, mikor a barátaimmal voltam, mindig belenézett a telefonomba, pedig sosem csaltam meg. Miután szakítottunk, nem volt kedvem megint beleugrani egy új kapcsolatba, pedig tudom, hogy nem minden lány csinálja ezt. 

Ádám exének példája csak egy a sok rossz viselkedés közül, ami a fiúk kedvét elveszi attól, hogy barátnőjük legyen. 

Imre (34) – Unalmas szexuális élettől való félelem

Ha belegondolok, elég ijesztő érzés az, hogy ezentúl csak egyetlen lánnyal bújhatok ágyba. Nem azt mondom, hogy habzsolom a nőket, ez mégis elég klausztrofób felállás a jövőre nézve. Nyilván nem kezdek bele úgy egy kapcsolatba, hogy majd megcsalom a másikat, így az érzés, hogy most vagyok fiatal és kimaradok sok kalandból a monogámia miatt, sajnos – bevallom – elveszi a kedvem. Inkább kiélem magam, amíg fiatal vagyok és később keresek valami komolyabbat.

Ez egy olyan indok, amiről nem a nők tehetnek, hiszen a kíváncsiság és a „vadász ösztön” akkor is benne van a férfiban, ha egyébként párjával kielégítő a szexuális élete. Nézzük a dolog jó oldalát: legalább van olyan férfi, aki ezt bevallja és nyílt lapokkal játszik, sokkal rosszabb érzés rájönni arra, hogy megcsaltak minket. 

Olvastad már?  4 dolgot köszönj meg rendszeresen a szerelmednek, és a hála nem marad el

Gergely (22) – A bizalom hiánya

Már kétszer is jártam úgy, hogy kiderült, hogy a barátnőm félrelépett, egyikük ráadásul a legjobb barátommal. Azóta nem jártam senkivel, mert nem tudom, tudnék-e újra bízni valakiben.

Bizony, nemcsak a fiúk tudnak hűtlenek lenni és az a férfi, akinek már összetörték a szívét, legközelebb sokkal óvatosabb lesz és nehezebben nyílik meg. Ilyenkor érthető, hogy nem veti bele magát újabb kapcsolatba az illető, hiszen mi is jártunk már így. 

Dominik (38) – Kevesebb szabadság

Minden kapcsolatomban harcolnom kellett, hogy leülhessek kicsit egyedül a playstation elé, elmehessek este kicsit lazulni munka után a kollégákkal, vagy egy-egy hétvégén horgászni a haverokkal. Természetesen nem minden hétvégét szerettem volna külön tölteni, de minden egyes ilyen alkalommal ment a hiszti és a duzzogás, ami nagyon fárasztó volt. Ha szingli vagyok, erre nincs gondom, oda megyek és azt csinálok, amit akarok. Sok minden hiányzik abból, amit egy barátnő adhat, de ez a durcizás nincs köztük.

A nők ragaszkodóbbak, mint a férfiak, de egy párnak külön is kell időt töltenie, a saját családjukkal, barátaikkal. Persze itt is van egy határ, hiszen az sem ideális, ha minden szabadidejüket külön töltik.

Olvastad már?  Még hogy a fantáziálás segít! A szakértők szerint sokat ártasz a kapcsolatodnak, ha másra gondolsz szex közben

Bence (25) – Még nem elég komoly hozzá

Én nem tagadom, hogy azért nem szeretnék még elköteleződni, mert tudom, hogy nem komolyodtam meg ehhez eléggé. A haverokkal benne vagyunk minden spontán ökörségben, és ez nekem most tökéletes így, úgy érzem, egy komoly kapcsolat csak visszahúzna. Élvezem a flörtölést és a kalandokat, majd akkor házasodom meg, ha már kitomboltam magam és lenyugodtam.

Ehhez sem lehet sokat hozzáfűzni, csak értékelni azt, hogy Bence nem árul zsákbamacskát és nem hazudik sem a lányoknak, sem önmagának. Ha tehát legközelebb arról beszélgetünk a barátnőinkkel, hogy ezek a link férfiak miért nem akarnak mellettünk megöregedni, akkor jusson eszünkbe ez a pár nyomós indok.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást