Vajon közel a szakítás? Válaszolj erre a 20 kérdésre és megtudod, kell-e aggódnod!

Vajon közel a szakítás? Válaszolj erre a 20 kérdésre és megtudod, kell-e aggódnod!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Vajon közel a szakítás? Válaszolj erre a 20 kérdésre és megtudod, kell-e aggódnod!

Sokak szerint már akkor elindult egy páros a lejtőn, ha valamelyik félnek egyáltalán felmerül a fejében a szakítás ténye. Ebben az állításban van némi igazság, de sokan akkor is a legrosszabbra asszociálnak, amikor erre még egyáltalán nincs szükség.

Te is kicsit elbizonytalanodtál, vagy csak vannak kétségeid? Töltsd ki a tesztünket és kiderül, van-e miért aggódnod!

0%

Bármennyire törekszetek az ellenkezőjére, egyszerűen nem telik el úgy hét, hogy valamin komolyabban össze ne vesznétek.

Egyre gyakrabban feltűnnek sőt, minden korábbinál jobban zavarnak a rossz tulajdonságai, vonatkozzon ez a megállapítás a külsejére, vagy a természetére.

Úgy érzed, az égvilágon semmi értelme sincs felhozni a sérelmeidet, problémáidat, mert úgyis az lesz a vége, hogy megsértődik, és téged hoz ki hibás félnek.

Bár korábban sem volt egy igazi lovag, az utóbbi időben egyáltalán nem jellemző, hogy bókokat, elismerő szavakat hallanál tőle.

Azt gondolod, ha a „semmiért” kapsz egy ajándékot, akkor biztos vaj van a füle mögött, vagy valami olyasmire akar megkérni, amihez neked nem fűlik a fogad.

Napi, vagy heti rendszerességgel eszedbe jut: valami nagyon nem működik köztetek.

Mostanában egyre kevésbé érzed úgy, hogy közösek a céljaitok és egyfelé visz az utatok sőt, inkább azt gondolod, valahol eltávolodtatok egymástól.

Jellemző rá, hogy kibúvót keres csak azért, hogy ne kelljen a te családoddal, barátaiddal töltenie az időt.

Nem ismeri el, ha valamiben hibázott, de ha mégis megteszi, akkor sem kér bocsánatot.

Előfordult már, hogy azért nem hoztál fel egy témát, mert azt gondoltad, nem értené meg az álláspontodat.

Amikor nosztalgiázik előtted, akkor a boldog emlékei egyre többször a szingli éveire koncentrálódnak.

Egyre ritkábban csókolóztok és szeretkeztek.

Sok ismerőstől, családtagtól azt hallod, hogy nem illetek össze igazán, esetleg arra is volt példa, hogy az ő barátai feszegették ezt a témát.

Előfordul, hogy úgy szervez magának programot – persze nélküled –, hogy csak bejelenti, mire készül, előzőleg semmilyen szinten sem kéri ki a véleményedet.

Megesik, hogy újonnan felfedezett hibái miatt nem tudsz rá felnézni, nem tudod igazán tisztelni, becsülni.

Szép lassan, de biztosan állandósulnak a féltékenységi jelenetek az életetekben.

Úgy érzed, egyre többször kritizál, mindenbe beleszól, és bármit teszel, már semmi sem elég jó nem neki.

Többször megesett, hogy hosszú órákig nem hívott vissza, vagy nem válaszolt az üzenetedre, pedig mindig nála van a telefonja (és láttad, hogy online volt).

Úgy érzed, feszültté válik, ha a kezedbe veszed a telefonját, tabletjét, még az is zavarja, ha rápillantasz a kijelzőjére, amikor netezik.

Többször is előfordult, hogy kibúvót keresett, és valamilyen ócska kifogással élt, csak hogy ne kelljen elmennie a számodra fontos programokra.

Vajon közel a szakítás? Válaszolj erre a 20 kérdésre és megtudod, kell-e aggódnod!
Teljes mértékben igaz
Ajaj, van egy rossz hírünk! Nálatok a küszöbön áll a szakítás, úgy tűnik, csak egy végső, negatív eseményre, lökésre vártok, ami hitelesíti ezt a nem túlságosan boldog végkimenetelt. Sajnos nagyon eltávolodtatok egymástól – ha voltatok egyáltalán igazán közel –, és nem is mondhatjuk, hogy közösek a céljaitok. Sokat veszekedtek, vitatkoztok, gyakran apró-cseprő dolgokon, miközben egyáltalán nem keresitek a kompromisszumokat, megoldásokat. Nem együtt próbáljátok megoldani a gondjaitokat, ráadásul úgy tűnik, sűrűn jártok külön utakon. Feszültséget okoz a kapcsolatotokban az online életetek, aminek hátterében akár már egy új, bimbózó kapcsolat is állhat. Ami titeket összeköt, az csupán a megszokás, ami hosszú távon egész biztosan nem fogja egyben tartani a kapcsolatotokat. Várhattok még egy darabig, és megpróbálkozhattak a most lehetetlennek tűnő kapcsolatjavítással, hiszen nem biztos, hogy megoldhatatlan az a gond, amivel szembe kell néznetek. Azonban, ha az utolsó utáni esély sem működik, akkor bizony ki kell mondanotok a végszót.
Egyáltalán nem igaz
Gratulálunk, nincs miért aggódnod! Titeket messzire kerül a szakítás gondolata is, nemhogy a ténye. Jól megértitek egymást, kiválóan menedzselitek az életeteket, és számíthattok a másikra – ez minden valamirevaló kapcsolat záloga.
Persze, mindez nem azt jelenti, hogy sosem lehet nézeteltérésetek, vagy problémátok, nem veszhettek össze semmin. Ám mindezt nem fogjátok fel tragédiaként, és kölcsönösen törekedtek arra, hogy megtaláljátok a megoldást, rendszerint felváltva kértek bocsánatot egymástól a hibákért. Arra azért nektek is ügyelnetek kell, hogy továbbra is az elsődleges helyen szerepeljen a szerelemetek, és ne vegyétek készpénznek, hogy mindig minden így marad, csak azért, mert most éppen tökéletesen működik. Változnak a körülmények, az érzések, és persze velük változunk mi is. Ezért fontos, hogy mindig keressétek azokat a lehetőségeket, amik folyamatosan megerősítik a szerelmeteket, és továbbra se féljetek nyílt lapokkal, őszintén játszani!
Néha igaz
Nincs minden rendben a kapcsolatoddal, de azért nem is kell azonnal a szakításra gondolnod a felmerülő problémákat illetően. Az mindenesetre biztos, hogy egyre több nehézség és gond aggaszt, márpedig ezt muszáj lesz megbeszélnetek. Sajnos a mélyen eltemetettnek hitt sérelmek nem fognak maguktól megoldódni, állandóan ott bújkálnak a felszín alatt, és alig várják, hogy ismét előbukkanjanak. A kommunikáció, a beszélgetés és a kompromisszumkötés létfontosságú, hiszen, ha nem törekedtek a nehézségek megoldására a segítségükkel, akkor véglegesen elindulhattok a lejtőn. Akármennyire nehéz eset, és akármennyire nehezen kommunikálja a gondolatait, érzelmeit, igenis le kell ültetned a szerelmedet, és megbeszélned vele, ami nyomaszt – ha szükséges, akár többször is! Nem szabad félned attól, mit fog gondolni, vagy mondani, a kapcsolat alapjait érintő beszélgetések mindenkinek nehezek. De gondolj arra, hogy egy ilyen beszélgetéssel akár a szerelmeteket is megmentheted… Ennek tükrében máris másként fest néhány kínos perc, vagy óra!

Oszd meg az eredményed:

Még több teszt? Erre tessék:

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást