Aki átélt már migrénes rohamot, az tudja, hogy mennyi kellemetlenséggel illetve szenvedéssel jár ez az állapot. Egyes esetekben annyira intenzív a fájdalom, hogy nincs az a pirula, amely megszüntethetné a panaszokat. A migrénnek számos kiváltó oka ismert, többek között az időjárás, a stressz, az alváshiány, valamint különböző ételek és italok is előidézhetik. És míg, az alkohol, a félkész ételek, és a tejtermékek legtöbbször csak fokozzák a problémát, addig a kutatási eredmények azt sugallják, hogy a most következő táplálékok segíthetnek megelőzni a tüneteket!
2/6 Magvak és magok
Ha legközelebb fájni kezd a fejed, érdemes elropogtatnod néhány szem diót, vagy mogyorót! Egyes vizsgálatok szerint azok, akik visszatérő migréntől szenvednek, alacsonyabb magnéziumszinttel rendelkeznek, mint azok, akik nem migrénesek.
A Gülhane Military Medical Academy kutatói által végzett 2001-es kutatás szerint a magnéziumpótlás a fejfájásos rohamok gyakoriságát és intenzitását egyaránt hatékonyan csökkentheti.
Egy marék mandula, kesudió, napraforgómag, mogyoró, vagy dió tökéletes délutáni csemege: nem csak finom, de egészséges is!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!