Aki átélt már migrénes rohamot, az tudja, hogy mennyi kellemetlenséggel illetve szenvedéssel jár ez az állapot. Egyes esetekben annyira intenzív a fájdalom, hogy nincs az a pirula, amely megszüntethetné a panaszokat. A migrénnek számos kiváltó oka ismert, többek között az időjárás, a stressz, az alváshiány, valamint különböző ételek és italok is előidézhetik. És míg, az alkohol, a félkész ételek, és a tejtermékek legtöbbször csak fokozzák a problémát, addig a kutatási eredmények azt sugallják, hogy a most következő táplálékok segíthetnek megelőzni a tüneteket!
1/6 Zöld levelű zöldségek
Dietetikusok, egészségügyi szakemberek gyakorta hangoztatják a zöld levelű zöldségek fogyasztásának előnyeit illetve fontosságát. Mint kiderült, ezeknek a táplálékoknak a fejfájás esetén is hasznát veheted!
Az olyan zöldségek, mint például a spenót, a kelkáposzta, vagy a brokkoli mérsékelheti a migrénes rohamok előfordulását. A spenót különösen gazdag a migrén ellenszereként számon tartott B2 illetve B6-vitaminokban, valamint omega-3 zsírsavakban.
A választás során érdemes észben tartanod, hogy minél sötétebb az árnyalata egy zöld levelű zöldségnek, annál nagyobb a tápértéke!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!