Jó betartani, de még jobb megszegni a szabályokat!

Jó betartani, de még jobb megszegni a szabályokat!

Címlap / Életmód / Egészség / Jó betartani, de még jobb megszegni a szabályokat!

Nyugi-nyugi, csak egy aprócska csalásra vetemedtem, amit rögtön meg is gyónok Nektek. De előbb had újságoljam el, hogy már most érzem a változást, pedig még csak néhány napja váltottam életmódot! Jobb a közérzetem, az állandó éhségérzetem is csökkent. És ami minden utamra elkísér: a víz! Bizony, mindig van nálam egy üveggel, és minden étkezést ivással zárok. Úgy érzem, eddig nagyon jól vettem az akadályokat, ráadásul rengeteg pozitív élmény ért, mióta belevágtam a programba!

A víz

Tehát a szabályszegésemről: ugyebár a programom első két hetében le vagyok tiltva a sportról, mégis arra gondoltam, pici mozgás beleférhet. (Csak tiltani kellett, és máris sportolni akarok??? Nahát!) Mivel már most úgy érzem, hogy az étrendet könnyű lesz tartanom – hiszen annyira finomak és változatosak a Protissimo porokból készített ételek! – , úgy döntöttem, egy ici-pici testmozgást is beiktatok. Ennek örömére egyik fő éltető elemünknek, a víznek szenteltem egy napomat. Amúgy is itt van az ősz, itt van újra, miért is ne tehetném élménnyé ezt az időszakot? Így hát célba vettem az uszodát – annyira jó volt kicsit pancsolni és szaunázni!

A csapból is ez folyik: Fogyassz sok folyadékot!

Fontos a sok, sőt számomra most a kifejezetten sok folyadékfogyasztás, ami napi min. 2 litert jelent. Mivel eddig keveset ittam (legfőképp nem is vizet), ezért ezt nagy kihívásnak gondoltam. Rá kellett jönnöm, hogy mégsem az. Előfordul, hogy túl is teljesítem az elvárást. Ezt figyeljétek, ennyit iszom egy nap: kb. 3-4 liter.

És ha már a folyó ügyeinknél tartunk, azt a bizonyos kétbetűs kis helyiséget is gyakrabban látogatom. Éljen a gyorsabb anyagcsere és a méregtelenítés!

Most két hétig a proteindiéta 1. szakaszában vagyok, az ezzel kapcsolatos részleteket itt tekinthetitek meg. Folyamatosan kapcsolatban vagyok Protissimoékkal, és a lelkemre kötötték, hogy nagyon ügyeljek arra, hogy ne éhezzek. A proteinporok elfogyasztása közötti időszakban nyugodtan ehetem a megengedett, hagyományos ételeket, ill. az étkezéseket nagy pohár vízzel zárom.

A logisztikával még mindig hadilábon állok, de nem adom fel. A kiegészítő ételek megvásárlása, elkészítése, elpakolása, magammal hurcolása, ami kicsit nehézkes, de mindig megoldom. Hajnalban indulok el itthonról, majd késő este kerülök ágyba, úgyhogy látnotok kéne a reggeli sprintjeimet: kb. 25 perc alatt készítem össze az egész napi motyómat, Protissimo proteinporból készült hamit reggelizek, pl. almás-fahéjas zabkását, majd próbálok megfelelő göncöt találni aznapra, iziben szempillát meg szemet rajzolok magamnak, nagyon gyors fogmosás, és usgyi. Nincs gondom ezzel, csak azért osztom meg Veletek, hogy érzékeljétek, ilyen körülmények között is megoldom a napi ötszöri étkezést.

Fáradtnak tűnsz, mintha nem a régi volnál

Remélem is, hogy nem leszek már a régi. Alkalmanként kissé fáradtnak érzem magam, de ezen nem is csodálkozom, mert úgy hozta az élet, hogy az első két napban összesen csak hat órát aludtam. Egy-egy munkával töltött napon pár perces lustálkodást is engedélyeztem magamnak, ha nem is nyugágyban, de legalább egy üres padon.

A 3. napra ígért holtpontot hiába vártam. Egy dolog jelentkezett: intenzívebb fejfájás a tarkó környékén. Ne gondoljatok semmi komolyra, egyáltalán nem volt vészes. A negyedik napon pedig valami beindult a szervezetemben: borzasztó melegem volt és izzadtam… Körülöttem mindenki kabátban már, én meg egy szál blúzban kóricáltam a városban. 

A Protissimo csapata előre felkészített ezekre, ezért egyáltalán nem értek váratlanul. A kevés alvás és a tompa fejfájás ellenére voltak olyan napok, amikor kifejezetten pörögtem. Pláne fellelkesültem, amikor a bien.hu-tól felhívtak, hogy újabb ajándékkal lepnek meg: a Helia-D krémekkel, amikkel naponta kétszer kell kenegetnem a kényesebb, narancsbőrös testrészeimet. Sosem voltam az a kenceficés lány, de majd belejövök! 🙂

Túl vagyok az elején, szuperül érzem magam

Az elmúlt napok apróbb kihívásai: 

 • Étkezés az autóban – piknik a hátsó ülésen
 • Szabadban étkezés – Darazsakkal hadakozás a 10d kg csirkemell sonkámon… én nyertem!
 • Állófogadáson, mesterszakácsok által készített hidegtálak mellett ásványvíz ivása (a hidegtálakról csak a díszek fértek volna bele az étrendembe, de nem akartam megsérteni a szakácsfiúkat)
 • Menzás ebédmeghívás visszautasítása
 • Plázában ebédelés saját kis dobozomból, saját evőeszközökkel, kétszer is (egyszer a tetőteraszon klassz kilátással)
 • Büféasztal előkészítése – pogik, sütik, amiket ráadásul nekem kellett kiválasztani, megvenni
 • Müzlikészítés és főzés tanítása a lakótársnak (úgy, hogy én meg sem kóstolhattam)
 • Időfigyelés – 3-4 óránként kötelező ennem, még ha nem is vagyok éhes
 • Flaskatöltögetés, vízvásárlás – mindig legyen nálam víz!!! Fontos.
 • Reggelizni – hű, ez nehezen megy még, főleg, ha épp hajnalban étkezek, de egyre jobb lesz
 • Ciki cigi – az első négy napban „hiányérzet”, amit több cigivel kárpótoltam, jelentem, ez már csökken
 • Kollégám fagyizásának végigasszisztálása

 Az elmúlt napok pozitív élményei:

 • Ételvásárlás ideje lecsökkent, és nem veszek hülyeségeket
 • Már most fittebbnek érzem magam
 • Ha jelentkezik az éhségérzet, már nem az a falatkaparó, hűtőt felzabáló fajta
 • Az egészséges ételek és a Protissimo ételporok is finomak
 • Sok-sok biztatás Tőletek – köszi!!!
 • Hasonló cipőben járó ismerőseimmel való nagyon jó beszélgetések
 • Anyukámtól ajándék brokkoli 🙂
 • Van hely a hűtőmben
 • Nincs a vízzel semmi baj, finom!
 • Egészséges édesség recept: sovány túró, stevia, natúr joghurt, fahéj összekeverve – mmm!
 • Egy filmet chips és popcorn nélkül is meg lehet nézni, kizárólag vizet kortyolgatva
 • A legeldugottabb helyeken is megtalálom a wc-t
 • Ülve is jó nagyokat lehet szundizni az autóban
 • Felkelés utáni 25 perces készülődésbe még egy kis reggeli is belefér
 • Lett piros tányérkám
 • Blogírás Nektek

Az ebédem: csirkemell, proteines kenyér, túró, saláta

Mint kint, úgy bent

Egészen pontosan: „Ahogy fent, úgy lent, ahogy kint, úgy bent”. Hermész Triszmegisztosz már az ókorban megmondta a tutit. De mit is jelent ez valójában? Számomra azt jelenti nagyon-nagyon leegyszerűsítve, hogy ha a külsőmben, a külvilágomban változást szeretnék látni, akkor belülről is változnom kell. Talán pont ezzel kell kezdenem. Meg kell változtatnom a gondolataimat, a mentalitásomat, a szokásaimat, az érzelmeimet, a tetteimet, a hozzáállásomat, a nézőpontomat. Felfittülési időszakom pont megfelelő erre is. Jó pár év hiszti, útkeresés, értetlenség, frusztráltság, félelem, érzelmi labilitás van mögöttem, sőt, mostanában is voltak rosszabb napjaim, de végre tettem lépéseket ezek megértése felé, hiszen annyi lehetőség van már, hogy közelebb juthassunk egy boldogabb élet megteremtéséhez.

Sokunkban felmerül ilyenkor, hogy egyedül nem megy… Bizony, néha egyedül valóban nem megy.  Ezért is volt nagy dolog, hogy mertem segítséget kérni, elmenni ilyen-olyan számomra szimpatikus emberekhez, akik egy kicsit lelket öntöttek belém. Kb. egy-két éve ismerkedem mélyebben mindenféle energetikai módszerrel, a lelkemmel, az érzelmeimmel, és úgy hiszem talán ezek hatására mertem egyáltalán bevállalni, belevágni ebbe a programba, ami tényleg a legjobbkor jött.

A segítségkérés volt az első lépés a változás útján.

Ha segítségre szorulok, vagy tanácstalan vagyok, a Protissimo csapata mindig a rendelkezésemre áll. Fantasztikus dolog, hogy egy célért küzdünk most mindannyian (amúgy egyáltalán nem küzdelemként élem meg), és a célunk a változásom, a fogyásom! Tehát a mai lecke: kérj segítséget! Találd meg a Neked megfelelő embert, módszert, technikát, diétát, sportot, átváltoztató stúdiót, akármit. Persze ehhez az kell, hogy kipróbáld a dolgokat. Járj utána ezeknek bátran! Én is éppen az úton vagyok, habár lehet ez már nem csak apró próbálkozás, hanem ez maga a főpróba?!?

Köszönöm szépen, hogy szurkoltok nekem!

∞ Rita ∞

 • Az E-Fit stúdió szakemberei izzasztják meg Ritát minden héten.
 • Edzés közben Rita az Absolute live sportitalokat fogyasztja. Ha pedig napközben megszomjazna, a Power fruit steviával ízesített italait kortyolgatja.
 • A Helia-D biztosítja bőre számára a megfelelő ápolást, együtt veszik fel a harcot a narancsbőr ellen. A kozmetikum gondoskodik róla, hogy bőre megőrizze rugalmasságát a súlyvesztés után is.
 • A Protissimo biztosítja számára a kiegyensúlyozott étrendet, ketogén fehérjediéta keretei közt.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

  Írj egy hozzászólást