A spárga könnyű és könnyen emészthető táplálék. Megörvendeztet bennünket magas vitamin- és ásványianyag-tartalmával. Fogyasszuk hát kedvünkre, ha pénztárcánk is megengedi, hisz kalóriatartalma igen alacsony. Friss, roppanós spárgát vegyünk mindenképpen!
Hozzávalók:
40 dkg friss zöld spárga só 20 dkg leveles tészta 1 evőkanál szezámmag 1 tojás
Elkészítés:
A spárgát megtisztítjuk, végeiről az esetleges fás részeket lehámozzuk.
A megtisztított zöldséget sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük, megszárítjuk.
A leveles tésztát késhegynyi vastagságúra nyújtjuk, majd centiméteres csíkokra vágjuk.
A főtt spárgákat egyenként becsomagoljuk a tészta csíkokba, s sütőpapírozott tepsibe sorakoztatjuk őket. Felvert tojással megkenjük, majd szezámmaggal megszórjuk a tésztás részeket.
180 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük a leveles tésztába csomagolt spárgáinkat.