A vörös hús az egyik legvitatottabb élelmiszer – vannak, akik rajonganak érte, míg mások tudatosan kerülik azért, mert egészségtelennek tartják. Ami biztos, hogy nem lehet egyértelműen károsnak titulálni, sőt egy egészséges étrendből sem kell mindenáron kizárni. Így tehát az igazság az, hogy előnyökkel és hátrányokkal is járhat, ha ezentúl egyáltalán nem fogyasztasz vörös húst.
2/7 Kevésbé lehet savas a szervezeted
Egy egészséges testnek jó pH-egyensúlyra van szüksége. Manapság azonban sok étrend tartalmaz savképző élelmiszereket, amelyek közé a vörös hús is tartozik. Ha pedig a szervezeted egyébként is savas, ráadásul sokat stresszelsz és még rosszul is alszol, akkor sokkal nagyobb eséllyel alakulhatnak ki nálad olyan betegségek, mint a cukorbetegség vagy a rák. Ezek a negatívumok azonban kiküszöbölhetőek, ha ügyelsz a mértékletességre.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!