A vonzó, lapos has titka

A vonzó, lapos has titka

Címlap / Életmód / Táplálkozás / A vonzó, lapos has titka

Ha feszes, izmos hasat szeretnénk, akkor még a bikini szezon beállta előtt el kell kezdenünk tenni ennek érdekében.

Most bemutatjuk mit egyél, igyál és mit tegyél azért, hogy neked is lapos hasad legyen.

A helyes étrend

Alacsony szénhidráttartalmú ételek
Lehet, hogy már unjuk a régi jó tanácsokat, mi szerint hagyd el a kenyeret és cukrot ha fogyni szeretnél, de az igazság az, hogy a fogyás azzal kezdődik, hogy vigyázunk arra, amit beviszünk szervezetünkbe. A cukor, alkohol, szénhidrátok hízáshoz, felfúvódáshoz vezetnek. Szervezetünk nem képes teljes mértékben megemészteni őket, ezért nemcsak nehezen emésztjük őket, de lelassul az anyagcsere folyamat, és elindul a hízás.

Gyalogolj napi legalább egy kilométert

A túlzott gyakorlatozást a szervezeted stressznek értelmezi, ami visszatartja a folyadékot és székrekedést is okozhat. De a mérsékelt testmozgás, mint például a jóga vagy a gyaloglás, felgyorsítják az anyagcserét és nagyon egészségesek testnek, léleknek.

Vigyázat a fűszerekkel
A fűszerkeverékeknek magas sótartalmuk lehet, ami fenntartja a vizet a szervezetben, puffadást okoz. 20 dkg ketchup fedezi a szervezeted nátrumszükségletének egyharmadát, egy evőkanál szójaszósz pedig fél napi nátrumigényt fedez.

Káliumra van szükséged
Ez a természetes vízhajtó ellensúlyozza a só által kiváltott haspuffadást. Fogyassz sok paradicsomot, banánt, lazacot, mandulát és cseresznyét.

Igyál több vizet

Az ivóvíznek tisztító hatása van. Kiviszi a sót a szervezetből, ez által megszünik a puffadás, távoznak a szervezetből a méreganyagok.

Hasizom erősítő gyakorlatok

Legyen szexi, lapos, izmos hasfalad a következő hasizom gyakorlatokkal. Az első három gyakorlat a has minden izmát erősíti, a nagyedik az oldalsó izmokat erősíti..Végezd el naponta legalább egyszer a következő gyakorlatokat, és köszöntsd feszesen a bikiniszezont.

Standard gyakorlat
Feküdj hátra hajlított térdekkel, lábfejek a padlón, kezeket kulcsold a tarkódra, könyökök oldalt. Emelkedj fel annyira, hogy a hasizmok összehúzódjanak, közelítsd az álladat minél jobban a mellkhasodhoz, tartsd pár másodpercig majd ereszkedj vissza a földre.
Ne nyomd a fejedet a kezekkel, dolgozz csak hasizomból.

Bicikli gyakorlat
Feküdj a földre, kezeket a tarkóra. Hajlítsd be a térded és emeld fel a lábad a csípők fölé, a padlóval párhuzamosan. Egyik könyököddel érintsd meg az ellenkező térdedet, majd cserélgetsd.

Tengerész gyakorlat
Feküdj hátra, nyújtd ki egyenesen a lábakat. Egyszerre emeld fel a lábakat a mennyezettel párhuzamosan és a kezekkel próbáld megérinteni a bokádat.
Kezdők számára: Ha nem tudod egyszerre a karokat ás lábakat emelni, csináld felváltva – a felemelt lábakhoz húzod fel a kezeket, illetve a lábakat emelgeted fekvő pozícióból.

Karcsusító gyakorlat
Feküdj egyik oldaladra, hajlítsd be a térdeket, és az alsó karodat. Tartsd a könyököd a vállal egyvonalban. Húzd fel a felső térded a fejedig úgy, hogy a fejedet és válladat ne mozgatsd. Legalább 20-szor végezd a gyakorlatot úgy, hogy a lábadat ne engedd le.
A haladók nyújtott lábbal is végezhetik a gyakorlatot.

6 téveszme a hasizom gyakorlatokról

1. A veszes hasizom napi edzéseket igényel
Hamis, hiszen heti 3-4 alkalom is elég ahhoz, hogy jól megdolgoztassuk a hasizmokat

2. A jó hasizom gyakorlat legalább fél óráig tart
Ha neked fél órára van szükséged ahhoz, hogy érezd égni a hasadat, akkor valamit rosszul csinálsz. Általában 5 perc intenzív hasizom gyakorlat szükséges, amíg elkezdenek égni azok a bizonyos izmok, heti 3 alkalommal.
Viszont a kardioedzések, mozgás, biciklizés, szaladás valóban jó ha tart fél órát.

3. Minél gyorsabban végzem a gyakorlatokat, annál hatékonyabb
Egy perc gyors megfeszített hasizommunka nem ér fel az 5 perc rendszeres, ritmusos gyakorlattal. Tény, hogy a rendkívül lassú gyakorlatok kevésbé hatékonyak, de ez nem azt jelenti, hogy a gyors hasizom gyakorlat jobban megmozgat.

4. A legjobb a nap végén edzeni
Élettani szemppontból nincs jelentősége mikor végezzük a gyakorlatokat, a lényeg, hogy következetesen csináljuk. Viszont több szempontból is jó a napot ezzel kezdeni: gyorsítja a vérkeringést, így nagy lökettel kezdődik a nap, a nap további részében jobban tudunk majd koncentrálni.

5. A Pilates gyakorlatok nem garantálják a szálkás hasizmot
A Pilates a test minden pontját megmozgatja, általános fogyást eredményez. De ha te kimondottan a hasadat szeretnéd szálkásítani, akkor ne csak a Pilatesre építs. A hasizmok függnek a génjeidtől is, milyen magas vagy és milyen hosszú a törzsed.

6. Edzőgép nélkül nem fogysz le
Ez téves gondolat. Az edzőgépek azért vannak, hogy segítsenek az edzésben, de nélkülük is legalább olyan jó eredményeket lehet elérni. Feküdj a padlóra és végezd a gyakorlatokat…ez olcsó, hatékony és mindenhol rendelkezésre áll.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást