Legyen szó egy tál pirított, fűszeres csicseriborsóról, indiai curryről, krémes humuszról vagy egy ropogós falafelről, egy biztos: a csicseriborsó egyedülállóan ízletessé teszi mindegyiket. De gondoltál már arra, hogy ezt a roppant egészséges és közkedvelt alapanyagot akár desszertekhez is használd? Ha még nem, akkor itt az ideje, hogy kipróbálj néhány igazán ínycsiklandó csicseriborsós desszertet, amelyek valódi fehérjebombák is egyben.
1/5 Csicseriborsós blondie
A gyakran csak szőke brownie-ként emlegetett blondie bizony csicseriborsós változatban is elkészíthető. A mogyoróvaj, a csokoládé és a só már önmagában is álomkombináció. Ha pedig csicseriborsót teszel bele, kiválthatod a lisztet, ezáltal pedig egy remek gluténmentes, vegán opciót kaphatsz.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra alsó-felső programon, majd kenj ki növényi margarinnal egy közepes méretű tepsit. Pürésíts le turmixgépben 200 g mogyoróvajat, 80 g juharszirupot, 90 g kókuszvirág cukrot, 2 evőkanál mandulatejet, 2 teáskanál vanília kivonatot és 1/2 teáskanál sót. 100 g vegán csokireszelék vagy csokicsepp ¾-ét keverd egy főzőkanállal a masszához, majd öntsd az egészet a tepsibe. A maradék csokireszeléket vagy csokicseppet szórd a tésztára, és süsd körülbelül 40 percig. Hagyd kihűlni, vágd darabokra, végül pedig szórd meg tengeri sóval. Ízlés szerint dió - vagy mandulaszemeket is szórhatsz rá.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!