Legyen szó egy tál pirított, fűszeres csicseriborsóról, indiai curryről, krémes humuszról vagy egy ropogós falafelről, egy biztos: a csicseriborsó egyedülállóan ízletessé teszi mindegyiket. De gondoltál már arra, hogy ezt a roppant egészséges és közkedvelt alapanyagot akár desszertekhez is használd? Ha még nem, akkor itt az ideje, hogy kipróbálj néhány igazán ínycsiklandó csicseriborsós desszertet, amelyek valódi fehérjebombák is egyben.
2/5 Fagylalt csicseriborsós karamellszósszal
A karamellszósz általában tejszínből és cukorból áll, ez a csicseriborsós öntet azonban az értékes fehérjebomba mellett kókusztejből és kókuszvirágcukorból készül. Tegyél turmixgépbe 1 csésze zsíros, szobahőmérsékletű konzerves kókusztejet, ¾ csésze kókuszvirág cukrot, ¼ csésze csicseriborsó konzervet és ¼ teáskanál tengeri sót, majd turmixold simára az egészet. Öntsd a keveréket egy serpenyőbe, és forrald fel nagy lángon. Ezután vedd vissza alacsony lángra, és időnként megkevergetve forrald további nagyjából 15 percig, amíg a karamell besűrűsödik. Vedd le a tűzről, hagyd hűlni, majd tedd legalább 2 órára a hűtőszekrénybe. Ezután ízlés szerint bármilyen vegán fagylalttal találhatod.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!