Testnek és közérzetnek is jó! Nyomós érvek az életmódváltás mellett

Testnek és közérzetnek is jó! Nyomós érvek az életmódváltás mellett

Címlap / Életmód / Egészség / Testnek és közérzetnek is jó! Nyomós érvek az életmódváltás mellett

A csapból is az folyik, hogy ideje egészséges életmódra váltanod. A baj csak az, hogy még nem sikerült rászánni magad. Összeszedtünk néhány ütős érvet, ami végre megadhatja a kellő motivációt a döntéshez!

Fiatalság kívül-belül

Nem meglepő a tény, hogy akik egészségtelenül élnek, valódi koruknál jóval idősebbnek néznek ki. Ha nem akarsz ötvenévesen nénike lenni, ideje észbe kapni!
A megfelelő táplálkozás és a rendszeres testmozgás segít benne, hogy kívül-belül fiatal maradhass. A ráncok megjelenése részben a genetika műve ugyan, de a bőröd feszessége igazából csak a mindennapi döntéseiden múlik!

Bomba memória

Talán észre sem veszed, de az emlékezőképességed az első, ami öregedni kezd. Húszéves korod körül vagy a szellemi teljesítményed csúcspontján, és innentől kezdve az ember biológiai adottságai miatt biztos a hanyatlás.
Ám nem mindegy, milyen mértékben! Amennyiben elegendő omega-3 zsírsavat viszel be a szervezetedbe, sokkal tovább megőrizheted az eszed. Keresd a magvakban és a halfélékben!

Javuló emésztés

Pontosan tudod, milyen következményei vannak a rossz táplálkozásnak az emésztésedre nézve. A hasfájás, a puffadás, a hasmenés vagy a székrekedés mind arról árulkodik, hogy valami nincs rendben odabent.
Meglepve tapasztalod majd, hogy a fokozatos életmódváltás akár már néhány nap után gondoskodik a méreganyagok távozásáról, illetve a tápanyagok jobb felszívódásáról.

Jobb hangulat

A hangulatváltozások a hormonszint ingadozásának következményei. Amennyiben folyton magas cukortartalmú fogásokat választasz, nemcsak a vércukorszinted ülteted hullámvasútra, hanem a kedvedet befolyásoló vegyületek kiválasztását is.
A legrosszabb az egészben, hogy ez egy végtelennek tűnő körforgás, hiszen hajlamos vagy újabb csokiért nyúlni az átmeneti boldogság eléréséhez. Az adag folyamatos csökkentésével viszont megmenekülhetsz!

Erősebb izmok

A kor előrehaladtával az izmok fokozatosan leépülnek. Ha azonban vigyázol rájuk, lényegesen lassíthatod a folyamatot.
Izmaid erejének természetesen nemcsak edzés közben veheted hasznát, hanem a mindennapokban is: ugye, milyen jó lenne, ha zökkenőmentesen tudnál hosszabb távot sétálni, többet bírnál lépcsőzni és cipekedni?

Kevesebb betegség

Az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás hihetetlenül felturbózza az immunrendszert. Ennek köszönhetően hatékonyabban legyőzöd majd a kórokozókat, és egyszer csak azt veszed észre, hogy még a legdurvább influenzajárvány sem terít le.
Arról nem is beszélve, hogy a súlyos, krónikus betegségek kockázatát is számottevően csökkentheted.

Kellemes közérzet

Ha mindennap teszel magadért, jobban fogod becsülni a saját tested. Ez eleve segít az önbizalom-építésben, ami szinte dominóként indítja el a pozitív változásokat az életedben. Amikor felismered, mire vagy képes, és értékelni kezded az egészséged, egymás után jönnek majd a sikerek a munkában és a magánéletben.
Nem hiszed? Tegyél egy próbát, érdemes! Előfordulhat, hogy azért nem vágtál bele eddig az életmódváltásba, mert fogalmad sincs, mi lenne az első lépés. Ilyenkor lényeges, hogy ne egyik napról a másikra akarj gyökeres változáson átesni, hanem apránként. Bátran kérd ki dietetikus vagy személyi edző véleményét!

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!