3 terület, ahol különösen fontos a harmónia – Így találd meg az egyensúlyt

3 terület, ahol különösen fontos a harmónia – Így találd meg az egyensúlyt

Címlap / Életmód / Egészség / 3 terület, ahol különösen fontos a harmónia – Így találd meg az egyensúlyt

Biztosan te is éreztél már úgy, hogy valami nincs rendben veled: kevés az energiád, hamar elfáradsz, és lelkileg sem vagy éppen a helyzet magaslatán. Ha ilyet tapasztalsz, az nagy valószínűséggel azért van, mert az életed valamely területén megbomlott az összhang. Az ember ösztönösen vágyik a harmóniára – azaz a külső és belső békére – ami akkor következik be, amikor a test, a szellem és a lélek egyensúlyba kerül egymással.

A harmonikus életre való törekvés nemcsak a lelki békéd fenntartása szempontjából fontos, de a fizikai egészséged megőrzése érdekében is érdemes tenned érte.

A kiegyensúlyozottság, vagy ha úgy tetszik, a belsőbéke állapotát úgy érheted el, ha életed különböző területeit egymással összhangban működteted. Nézzük meg, mely területeken érdemes fokozottan törekedned a harmóniára.

Munka és pihenés

Napjainkban az elismerés kivívása és a karrierépítés legalább olyan fontos szempont, ha munkáról van szó, mint a megélhetés biztosítása, vagyis a pénzkeresés.

Ezzel nincs is baj egészen addig, amíg szereted, amit csinálsz, és tudod, hogy hol a határ.

Amennyiben szimplán csak munkamániás vagy, könnyű lesz ezen az állapoton változtatnod, csak rá kell hogy ébredj, mit veszíthetsz azzal, ha túlhajszolod magad: ha nem biztosítod magadnak a feltöltődés lehetőségét, az hamar meg fog látszani a teljesítményeden, valamint a fizikai és a mentális egészségeden is.

Nehezebb a dolgod, ha anyagi okok miatt kényszerülsz két, vagy akár három állás betöltésére is, de a helyzet ebben az esetben sem reménytelen; kis odafigyelésre van csupán szükség, hogy megtaláld az arany középutat a munka és a pihenés között.

Fizikai és szellemi edzettség

A jó fizikai állapot fontossága nem igényel különösebb magyarázatot.

Azonban a szellemi edzettség kérdése már nem ennyire magától értetődő.

Ahogy a testedet is folyamatosan karbantartod megfelelő táplálkozással, illetve mozgással, ugyanolyan természetesnek kell lennie annak, hogy rendszeresen teszel szellemi frissességed megőrzéséért.

Ezt számtalan módon megteheted, például olvasással, rejtvényfejtéssel, logikai játékokkal, nyelvtanulással, zenéléssel, tánccal stb.

Család és barátok

Mi sem természetesebb annál, mint hogy valakinek az életében a család áll az első helyen; ez így is van rendjén. Azonban a baráti kapcsolatok ápolása is rendkívül fontos feladat.

Egyes kutatások szerint azok az emberek, akik számára létfontosságú a barátság, egészségesebbek és boldogabbak baráti kapcsolatokkal nem rendelkező társaiknál.

Ha olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy életed párjával azonos a baráti körötök, akkor neked nincs miért aggódnod, nyugodtan hátradőlhetsz.

Ha azonban kedvesed valamilyen oknál fogva nem szimpatizál a barátaiddal, szükséged lesz a szervezőkészségedre és a leleményességedre, valamint türelemre és megértésre – a párod részéről.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást