Az idei év az első, hogy igazán komolyan veszem a méregtelenítést és a böjtöt, fokozott figyelmet fordítok az immunrendszerem megerősítésére.
Ebben nem annyira mostani járványhelyzet motivál, hanem egy könyv, amit elolvastam, és ami úgy tűnik, nagyon sokrétűen rávilágított arra, min kell még változatnom az étrendemet illetően. Egyéni böjt ide, vagy oda, egészségi állapotodtól függetlenül érdemes sűrűn beillesztened az alábbi, szezonális finomságokat az étrendedbe.
1/5 Torma
A torma a tavaszi szezon egyik legjellegzetesebb íze, pedig a zöldségeseknél szinte egész évben kapható. Azonban, ha valamikor, akkor az éve elején egyértelműen érdemes olyan fogásokat készítened, amikben helyet szorítasz a frissen reszelt tormának. Ez a rendkívül karakteres és meglehetősen erős gyökérzöldség kiváló immunerősítő.
Segíti az emésztést, javítja az étvágyat és a vérkeringésre is optimális hatást fejt ki. A torma a keresztesvirágúak közé tartozik, így igazi csodaszer a testünk számára, hiszen erről a növénycsoportról már számos kutatás megerősítette, hogy valódi immunbombaként viselkedik.
Ráadásul a torma még fehér is: a fehér növények minden esetben méltán híresek immunerősítő hatásukról. Nincs ez másként a tormával sem, ami extraként nyákoldó, magas antioxidáns tartalmú és mind a vírusok, mind a baktériumok ellen segít felvenni a harcot.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!