Sokkal jobb lehetsz az ágyban, ha sportolsz

Sokkal jobb lehetsz az ágyban, ha sportolsz

Címlap / Életmód / Egészség / Sokkal jobb lehetsz az ágyban, ha sportolsz

Nagyobb lesz az önbizalmad

A jó szex egyik alapfeltétele, hogy szeresd a testedet, elégedett legyél önmagaddal, márpedig a sport ehhez egyenes úton vezet hozzá. Az edzés az egyik legjobb módja annak, hogy olyan alakod legyen, amilyenre vágysz, hiszen a sport nem csak fogyaszt, egyszerre formál is. A megfelelő edzésformával elérheted a céljaidat, formálhatod a fenekedet, vékonyabbak lehetnek a lábaid, vagy éppen kockás a hasad – mindenkinek más a fontos. Természetesen elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás is ahhoz, hogy formába lendülj, de az biztos, hogy a sportolás több fronton is erősíti az önbizalmadat. Amellett ugyanis, hogy csodálatos alakot faraghatsz magadnak általa, az elért sikerek napról napra megerősítenek majd.

Jobb lesz a kitartásod

Nem utolsó szempont, hogy a sportnak köszönhetően kiváló állóképességre tehetsz szert. Alaposan meg is erősödhetsz, ami mindenképpen előny az ágyban. Bizonyos pózok gyakorlatilag kivitelezhetetlenek, ha nincs rendjén az erőnléted, illetve nem folytathatóak tovább pár pillanatnál, ha nem elég jó az állóképességed. A sport, a rendszeres edzés természetesen ehhez is sokat tesz.

Jóval kitartóbb leszel fizikálisan, továbbá, ami korábban megerőltetést jelentett, az most gond nélkül menni fog. Ebben persze nem csupán a partnered leli majd az örömét, de neked is jóval egyszerűbb lesz az élvezetekre koncentrálnod, semmi sem tereli el a figyelmedet az örömszerzésről.

vova130555@gmail.com/depositphotos.com

Kémiailag is hat ránk a sport

Az előbbiek minden bizonnyal maguktól értetődőek és logikusak. Ha jobban érzed magadat a bőrödben, valamint fittebb, fiatalosabb vagy, akkor nyilván többször lesz kedved ágyba bújni a szerelmeddel. Azonban a tudomány is alátámasztotta ezt az állítást, mégpedig sokszorosan. Ott van például az a tény, hogy az edzés közben tesztoszteron és adrenalin szabadul fel. Ezek a hormonok felelősek azért, hogy mindig tettre kész legyél és szexuálisan aktívabb életet élj. Ezek a hormonok együttesen garantálják, hogy növekedjen a libidód.

A sportnak köszönhetően nem csupán minőségileg lehet jobb a szexuális életed, hanem a gyakorisága is változhat – természetesen ez utóbbi is pozitív irányba.

Azt gondolnánk, az egészséges szív-és érrendszer szexuális szempontból inkább csak a férfiakat érinti, de szó sincs erről! A nők esetében is legalább ennyire fontos, hogy ereik kellően rugalmasak legyenek. A kutatások alapján a kardióedzések kiemelten jó hatást gyakorolnak a libidóra, többek között azért, mert segítenek megszabadulni a feleslegtől és megfelelő táplálkozás mellett az erekből is kipucolják a felesleges zsírt.

Levezeted a feszültséget

Szintén számos kutatás alátámasztotta már azt is, hogy a sport az egyik legjobb módja annak, hogy levezessük a feszültséget. Márpedig, ha nem vagy stresszes, akkor alapvetően is jobb kedved lesz mindenhez – ahhoz is, hogy többször ágyba bújj a szerelmeddel. Az csak hab a tortán, ha sikerül a stressz levezetését egy olyan sportágban megtalálnod, ami egyébként is rendbe teszi a lelkedet. Ilyen pl. a jóga, ami mintegy bónuszként arról is gondoskodik, hogy hajlékonyabb, rugalmasabb legyél. Ez megint csak óriási előny tud lenni akkor, ha a változatos és tartalmas szexuális életről beszélünk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást