Egészség / Életmód / Lélek

5+1 önbizalomjavító trükk azokra a napokra, mikor nem tetszik a tükörképed

5+1 önbizalomjavító trükk azokra a napokra, mikor nem tetszik a tükörképed

Ne ostorozd magad, ha vannak olyan napjaid, amikor egyáltalán nem tetszik az, aki visszanéz rád a tükörből, hidd el, még a legszuperebb modellek is éreznek ilyet. Viszont ilyenkor kell egy kis akaraterő ahhoz, hogy összekapd magad és változtass ezen a helyzeten. A jó hír az, hogy nem lehetetlen és segítünk elérni ezt az állapotot.

Bűntudat helyett légy megengedőbb magaddal

Tegyük fel, hogy túl jól sikerült az előző estéd, padlóra küldted a diétádat és jó pár hamburgert elfogyasztottál az éjszaka során. Ezek után nehéz úgy felkelni, hogy ne érezd azt, hogy legalább száz kilót híztál és emiatt oda minden.

Tudatosnak kell lenned magaddal szemben és már buli előtt megfogalmaznod magadban, hogy bizony valószínűleg inni fogsz pár pohár bort és a hat után nem eszel szabály alól is mentesülsz.

Sőt, az is elképzelhető, hogy a hamburgered sem gluténmentes lesz.

Ha ez mindennapos lenne, akkor nyilván megoldást kellene keresned a helyzetre, de ne ostorozd magad azért, ha néha kirúgsz a hámból.

Sportolj!

A sport szinte minden testi és lelki betegségre megoldás, ráadásul nagyon feldobott hangulatba tudsz általa kerülni. Amikor belenézel a tükörbe és nem tetszik, amit látsz, két választásod van.

Vagy visszabújsz az ágyadba egy nagy tál popcorn társaságában és egész nap ki sem mozdulsz otthonról, vagy megdolgoztatod kicsit a testedet, amitől egyből jobb kedved lesz.

Bár az agyad azt üzeni, hogy neked ehhez semmi kedved és legszívesebben el sem hagynád a szobádat, de ilyenkor kicsit muszáj erőszakosnak lenned magaddal szemben. És itt ne az órákig tartó kondizásra gondolj, ha utálsz konditerembe járni.

Menj el sétálni, fedezd fel a városodat, vagy nézelődj a neten, mert nagyon széles a kínálat, ami az otthoni edzés videókat illeti. Hajrá!

Kerüld a nehéz ételeket!

Min szoktunk mi nők a legtöbbet problémázni? Naná, hogy a súlyunkon.

Jön a féktelen kajálás, utána meg a még rosszabb bűntudat és a tükör előtt állva azon gondolkozunk, hogy mekkora hülyék voltunk, hogy megettük azt a tálca sütit.

Bár sokaknál ez egy lavinát indít el, vagyis még többet esznek, mi azonban azt javasoljuk, hogy a tükörmentes napokon inkább fogyassz könnyű, egészséges ételeket, amik nem terhelik meg a gyomrodat és nem fekszel két-három órát a kanapén evés után.

Találkozz olyan emberekkel, akik erősítenek!

Ha lehet, ezeken a napokon hanyagold azokat a barátaidat, akiknek te vagy a segélyszolgálatuk, inkább azokat keresd fel, akikről tudod, hogy még a legnehezebb helyzetekben is képesek felvidítani.

Ilyenkor sokat segíthet egy bátorító szó, egy megerősítés, amitől máris megfeledkezel arról, hogy aznap nagyon nem voltál kibékülve a tükörképeddel.

Vegyél fel egy szép rucit, csípd ki magad és máris jobb lesz a közérzeted.

Fókuszálj belülre

Bár tudjuk, hogy a külső megjelenés is fontos, életünk meghatározó része és önámítás lenne azt állítani, hogy elhanyagolható, hiszen ápolnunk és tisztelnünk kell a testet, amiben élünk.

Viszont azt ne felejtsd el, hogy amikor nem tetszik a tükörképed, az belülről jön.

És dönthetsz úgy is, hogy megszereted azt a testet, amiben élsz.

Ehhez nem kell a mínusz tíz kiló, vékonyabb comb, vagy kisebb orr, csak mindössze egy elhatározás.

Ha elkezded megszeretni magad, akkor a tükörképedet is egyre vonzóbbnak látod majd.

Gyakorold az önelfogadást!

Megtehetsz bármit annak érdekében, hogy megváltoztasd a kinézetedet, de csak, ha nem szeretnél múmiaként kinézni, azt tanácsoljuk, hogy inkább gyakorold az önelfogadást.

Félreértés ne essék, hozd ki magadból a maximumot, de ne keresd folyamatosan a hibákat, mert ezzel csak magadat ostorozod értelmetlenül, ráadásul rengeteg időt áldozol rá ahelyett, hogy élveznéd az életedet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást