Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, így még ha esetleg te is azoknak a táborát erősíted, akik nem kedvelik az őszt, egészen biztos találsz rá jó néhány okot, amiért úgy fogod érezni, hogy az elkövetkezendő hónapok is nagyszerűek. Ehhez remek alapot adhat, ha az idő lehűltével készítesz néhány isteni, melengető csirkés ételt, csupa finom és tápláló alapanyag hozzáadásával.
1/5 Színes rakott csirkecomb
Tudtad, hogy minél többféle színű zöldséget, gyümölcsöt és egyéb egészséges élelmiszert válogatsz össze a tányérodra, annál táplálóbb ételt kaphatsz? Nos, egy ilyen ételt akár tepsiben is összedobhatsz. Csak legyen otthon egy nagy, hőálló tálad, néhány csirkecombod, zöldségek, gyümölcsök, és máris nagyszerű finomságot alkothatsz, méghozzá egyszerűen. Fűszerezd be a csirkecombokat sóval, borssal vagy tetszés szerinti fűszerkeverékkel. Pucolj meg és vágj apró darabra különféle gyümölcsöket és zöldségeket.
Lehet például sárgarépa, padlizsán, cukkini, zöldbab, gomba, alma, sütőtök vagy körte. Tedd a csirkecombokat a zöldségekkel és a gyümölcsökkel együtt a hőálló tálba, szórd meg apróra vágott lilahagymával, adj hozzá a tepsihez néhány gerezd fokhagymát, locsold meg az egészet olívaolajjal, és mehet is a sütőbe. Ha minden jól átsült, el is készültél. Önmagában is nagyszerű étel, de például basmati rizzsel vagy sült édesburgonyával is fogyaszthatod, és különféle savanyúságokkal is finom lehet.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!