Sósan édes ropik

Ha nem tudod eldönteni, hogy sós vagy édes ropogtatnivalót szeretnél, akkor ezt a receptet neked találták ki!
Hozzávalók: 2-3 csomag sós ropi, 1 tábla tejcsoki vagy fehér csoki, zúzott mogyoró vagy mandula, tortadíszítő cukorka.
Elkészítés:
Az általad kiválasztott csokit vízgőz fölött olvaszd meg, majd ha a csoki már teljesen felolvadt, zárd el alatta a gázt, és egyesével mártsd bele a ropikat. Ügyelj rá, hogy legalább a ropik 2/3 részét borítsa be a csoki. Ez után tedd pár percig száradni a csokikat egy rácsra, és mielőtt teljesen megkötne, jöhet a dekorálás! Minden egyes darabot szórj be valami ropogós finomsággal, majd hagyd teljesen megszáradni. Játszhatsz is a különféle csokifajtákkal – ha már megszilárdult a barna csoki, akkor olvaszd fel a fehéret is és csinálj fehér csoki csíkokat a ropikra.
Hozzávalók: 2-3 csomag sós ropi, 1 tábla tejcsoki vagy fehér csoki, zúzott mogyoró vagy mandula, tortadíszítő cukorka.
Elkészítés:
Az általad kiválasztott csokit vízgőz fölött olvaszd meg, majd ha a csoki már teljesen felolvadt, zárd el alatta a gázt, és egyesével mártsd bele a ropikat. Ügyelj rá, hogy legalább a ropik 2/3 részét borítsa be a csoki. Ez után tedd pár percig száradni a csokikat egy rácsra, és mielőtt teljesen megkötne, jöhet a dekorálás! Minden egyes darabot szórj be valami ropogós finomsággal, majd hagyd teljesen megszáradni. Játszhatsz is a különféle csokifajtákkal – ha már megszilárdult a barna csoki, akkor olvaszd fel a fehéret is és csinálj fehér csoki csíkokat a ropikra.
1 hozzászólás
Katka
2022.11.18., 21:59Undorító. Gondolom nem vagy egy modellalkat. Ezeknek köszönheted.
Chip vagy burgonyaszirom még mindig jobb, de a sima kukorica is bőven. Elárulom, az se épp arról szól, de még jobban belefér mint a cukrászda kifosztása.
Adok tippet, puffasztott rizs, az is ropog, csörög-zörög. De sima háztartási keksz némi öntettettel esetleg kakaóval. Nem kell egy filmért halálra zabálni magad. Most a filmet akarod élvezni vagy a fejed tömni? Tudod mi a bajod? Nem? Pont ez.
Bocsika, a jövőben a saját baromságaitoktól próbáljatok megkímélni, mert ez a szint már egyre gázabb, ilyen szarokat a 20 éves lányom nem eszik.