Nehezen ébredsz reggel? Ezek a trükkök segíthetnek, hogy azonnal felpörögj!

Nehezen ébredsz reggel? Ezek a trükkök segíthetnek, hogy azonnal felpörögj!

Címlap / Életmód / Egészség / Nehezen ébredsz reggel? Ezek a trükkök segíthetnek, hogy azonnal felpörögj!

Sosem volt gondom a korán keléssel, de mióta ilyen hideg az idő, és sötét is tovább van, egyre nagyobb irigységgel szemlélem a macskámat, aki szánakozva néz utánam, amikor kikelek az ágyból, majd nyújtózkodva visszafekszik aludni. Amíg megtalálom a macskává reinkarnálódás módszerét, nekem ezek segítenek.

Jóga

Többször megírtam már, hogy nem vagyok egy jógaguru, de újra meg újra be kell látnom, hogy egyszerűen nem lehet ülőmunkát végezni hosszabb távon úgy, hogy az ember nem végez rendszeresen nyújtógyakorlatokat.

A reggeli jóga ráadásul felébredni is segít: beindul a keringésem, helyrezökkennek a gondolataim, és van, hogy már a reggeli első cikkemben sikerül összetett mondatokban fogalmazni.

Ráadásul elég belőle 10 perc, és utána lehet is a zuhany alá ugrani, frissen, megújultan.

Ha már zuhany…

Igen, persze, a hideg zuhany kétségtelenül gyorsabban felébreszt, mint bármi más, de azért ilyen spártai módszereket én sem alkalmazok magamon.

Az viszont igaz, hogy a langyos és meleg víz váltogatása sokkal jobban felfrissít, mint a forró fürdő, ami egyébként a bőrödet is szárítja, szóval egyébként sem javasolt sokáig állni alatta.

A langyos vízsugarak alatt azonban átdörzsölheted magadat egy luffa szivaccsal, és máris felpezsdülsz egy kicsit.

Reggeli, reggeli, reggeli!

Tudom, tudom, nekem is szűk a gyomrom reggelente, de egy pohár narancslé segít kicsit helyrezökkennem, és egy finom pirítós, vagy egy adag forró zabkása is hozzájárul, hogy jobban érezzem magamat.

És bár igazi kávéfüggő vagyok, be kell látni, hogy ha nehezen ébredsz, akkor a zöld tea sokkal nyerőbb választás: egészségesebb, valamint kíméletesebben és hosszabban fejti ki a hatását.

Korai buli

Egy barátom egyszer azt javasolta, hogy állítsam be a kedvenc zenémet ébresztőnek, és akkor jobb hangulatban kelek majd.

A vége az lett, hogy megutáltam a Summer of 69-t, de azt meg kell hagyni, hogy ha az ember összeállít magának egy kellemes, nem túl harsány, de vidám lejátszási listát, akkor az segít, hogy a reggeli készülődés ne tortúrának tűnjön.

Nekem személyes kedvencem ilyen alkalmakra például a Kings of Convenience I’d Rather Dance With You című száma.

Teendők kicsiny listája

Amikor tudom, hogy sok dolgom lesz a következő napon, nekem valahogy még inkább nehezemre esik kikelni az ágyból.

Megfigyeltem már azonban, hogy ha előző este tételesen listát írok a feladatokról, akkor azok nem sötét árnyakként köröznek a fejem fölött, hanem megoldásra váró problémaként, és sokkal inkább motivációt, mintsem félelmet vagy szorongást jelentenek.

Ha van egy kis listám, amiről akár már kora reggel lehúzhatok valamit (akárcsak azt, hogy bepakoltam a mosógépet), akkor sokkal tettrekészebbnek érzem magam, és ez a hangulat az egész napomat meghatározza.

Lehet, hogy egy próbát neked is megér a dolog!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást