A csirkemell filé szinte megunhatatlan alapanyag a konyhámban. Sokan jellegtelennek tartják, pedig korántsem az. Remekül fűszerezhető, zöldségekkel és gyümölcsökkel kiválóan párosítható. Most gombával „házasítottam”.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 20 dkg gomba (konzerv is jó)
- 6-7 szelet bacon
- 2 dkg vaj
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- só
- bors
- 1 tojás
- 5 evőkanál tejföl
- 10 dkg edami sajt
Elkészítés:
Az őzgerincformát vajjal kikenjük, majd zsemlemorzsával meghintjük.
Bacon szeletekkel kibéleljük az őzgerincet. A baconok lógjanak túl a formán.
A csirkemell filét vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
A fűszerezett csirkehúst a baconnal bélelt formába sorakoztatjuk.
A gombát felszeleteljük, és a húsra rakjuk. Ha konzervet használunk, a levét öntsük le, úgy tegyük a húsra a gombát.
A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a felvert tojással, valamint a tejföllel.
Ezt a sajtos keveréket a gombás hús tetejére simítjuk.
A lelógó bacon végekkel beborítjuk a rakott gombás csirkemell filét.
200 fokon 30-35 percig sütjük.
Ha megsült, legalább 20 percig pihentessük, utána szeleteljük.
Salátával kínáljuk, de bármilyen köret finom hozzá.