Hozzávalók (4 főre)
½ kg medvehagyma
15 dkg erdei gomba
1,5-2 dl tejszín
10 dkg kéksajt
só, bors, kakukkfű
Elkészítés
Leves elkészítése:
1. A medvehagymát felvágjuk, a vastag szárrészét eltávolítjuk, utána a hagymát lepirítjuk, sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük.
2. Miután megpirult a tűzről félrehúzzuk, egy evőkanálnyi liszttel megszórjuk, és folyamatos kevergetés mellett fél liter vízzel felöntjük.
3. Ha ezzel elkészültünk, hozzáöntjük a tejszínt, a nyers liszt ízét kiforraljuk, végül utóízesítjük az előbbi fűszerekkel. Tálaláskor szórjunk rá medvehagymaszár csíkokat.
Pirítós elkészítése:
1. Az erdei gombát forrásban lévő vízbe tesszük, megfőzzük, majd miután leszűrtük, kisebb darabokra vágjuk.
2. Olívaolajon egy serpenyőben lepirítjuk, sóval, borssal és vágott petrezselyemmel ízesítjük. Tehetünk hozzá frissen vágott zöldfűszereket is.
3. A toast kenyérre ráhelyezzük, majd reszelt kéksajtot szórunk a tetejére, és előmelegített sütőbe tesszük. Legtöbb 10 percig sütjük, míg ropogóssá nem sül és a sajt rá nem olvad a tetejére.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!