Alma
Napi egy almával eldobhatod a „kövér nadrágot”. Tökéletes rágcsálni való, magas a rost- és víztartalma. Két óriási előnye van: gondoskodik a szervezet természetes glükóz-ellátásáról (kevésbé kívánjuk az édességet és szénhidrátokat), és jóllakottságot okoz.
Tojás
Nagy fehérjeforrás, amely kulcsfontosságú a szervezet egészsége szempontjából. Egy nemrégiben végzett amerikai tanulmány szerint, azok akik reggel két tojást esznek, 400 kalóriával kevesebbet fogyasztottak aznap. Tehát a rendszeres tojásfogyasztással hosszú távú testsúlycsökkenést érhetünk el.
Karfiol
Amikor fogyni próbálsz, kerülnöd kell a keményítő tartalmú zöldségeket. A karfiol azon keményítős zöldségek egyike, amely korlátlan mennyiségben ehető. Azon túlmenően, hogy alacsony kalóriatartalmú, jó rákellenes szer, gazdag folsavban és C-vitaminban. A C-vitamin kulcsfontosságú tényező a zsírégetés szempontjából. Ráadásul, nagyon finom, változatosan lehet elkészíteni.
Alacsony zsírtartalmú joghurt
Nemcsak mese az a sok joghurt-reklám, van némi igazság mögötte. Egy, a Tennessee Egyetem által végzett tanulmány szerint, azok a fogyókúrázók, akik három adag joghurtot fogyasztottak naponta, kétszer annyi súlyt veszítettek, mint azok, akik nem ettek joghurtot. Miért? Mert a benne található bioaktív vegyületek lassítják a zsír felszívódását és serkentik a zsírégetést. Sajnos a fagylaltnak nincs ilyen hatása…
Zabpehely
A reggeli a nap legfontosabb étkezése, főként ha megfelelő élelmiszerekből áll. A Kaliforniai Egyetem egy hat éves felmérést végzett, amely szerint azok, akik rendszeresen reggeliznek jelentősen alacsonyabb BMI értékkel rendelkeznek (testtömeg index), mint azok, akik kihagyják a reggelit. A zabpehely növeli a jóllakottság érzését, több ideig a gyomorban marad, tele van rosttal és jó fehérjeforrás.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!