Ezt teszi a testeddel, ha lemondasz a szénhidrátokról – tudományosan

Ezt teszi a testeddel, ha lemondasz a szénhidrátokról – tudományosan

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Ezt teszi a testeddel, ha lemondasz a szénhidrátokról – tudományosan

A ketogén diéta egyre népszerűbb a világon, aminek az alapja annyi, hogy minél kevesebb szénhidrátot kell bevinni, hogy a szervezet ketogén állapotba kerüljön, és jobban égesse a zsírt. Bár ez hatékony lehet bizonyos betegségek esetén, azért elmondható, hogy a szénhidrát szinte teljes elhagyása egyáltalán nem javasolt – többek között az alábbi tünetek miatt sem.

Azt már sokan tudják, hogy a ketogén diéta olyan táplálkozási szabályrendszer, melyben az extrém alacsony szénhidrátbevitel mellett a főként állati eredetű zsírok és zsíros húsok, halak, valamint az alacsony szénhidráttartalmú zöldségek fogyasztása kapja a fő szerepet.

Ez azonban, bár érdekesen hangzik, egy egészséges szervezet számára korántsem fenntartható hosszú távon. Az alacsony szénhidrátbevitel rövid távon beindíthatja ugyan a súlycsökkenést, hosszú távon azonban nem fenntartható, mert olyan kóros anyagcsere-folyamatot idéz elő, mely sem szellemi, sem testi állapotunkra nincs kedvező hatással. Nem lehet jó életmód az, melynek során a testünk túlélő üzemmódba kapcsol. Ezt az alábbi tünetek is jelezhetik.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!