6 érv, hogy személyi edzővel eddz

6 érv, hogy személyi edzővel eddz

Címlap / Életmód / Egészség / 6 érv, hogy személyi edzővel eddz

Fogalmad sincsen, melyik géppel mit kell csinálni, vagy egyáltalán, hogyan melegíts be az edzőteremben? Ha eredményes szeretnél lenni az alakformálásban, és szeretnéd megúszni a sérüléseket, akkor hívj segítségül egy személyi trénert!

Már nem kiváltság

Már nem kell hivatásos sportolónak vagy filmsztárnak lenned ahhoz, hogy személyi edződ legyen.

A régi hiedelem, miszerint a személyi edző és a személyi edzés státuszszimbólum, immár a múlté.

Ma már bárki számára elérhetővé vált a lehetőség, hogy egy jól képzett, szakvégzettséggel rendelkező trénert alkalmazzon.

A személyi edzés nem feltétlenül azt jelenti, hogy napi szinten személyi edzővel sportolsz együtt!

Akár az időnkénti, 1-2 alkalmas, konzultációs jellegű személyi edzés is sokat segíthet céljaid elérésében.

Mire jó a személyi edző?

A személyi edző olyan sportszakember, aki egyénre szabott edzésprogramot alakít ki a vendége számára, szem előtt tartva egyéni adottságait, egészségi állapotát és céljait.

A személyi edző elsődleges feladata, hogy az előzetesen és közösen meghatározott célok alapján megtervezze a legmegfelelőbb edzésprogramot, majd az edzések során megtanítsa a gyakorlatokat, és ellenőrizze, hogy a vendég minden mozdulatot helyesen hajt-e végre.

Inspirál és motivál

A személyi edző megtanít a helyes levegővételre, testtartásra, az ismétlések, mozdulatok negatív és pozitív szakaszában történő ellenőrzésére, az optimális pihenőidő meghatározására.

Ösztönöz arra, hogy az edzések ideje alatt kihozd magadból a maximumot.

A valódi szakember nem pusztán tervez és végrehajtat, hanem inspirál és motivál is, hogy folyamatosan fejlődhess.

Miért jó a személyi edzés?

A kérdésben ott rejtőzik a válasz: mert képes személyre szabottá tenni az edzést!

A tréning alatt a szakember olyan, speciálisan neked összeállított gyakorlatokat végeztet veled, amelyek valóban a fejlődésedet szolgálják.

Emellett jelenlétével nagyobb teljesítményre sarkall, és a vele elért eredmény garantáltan tartós lesz. Ha egy személyi tréner állandó felügyelete mellett, a tanácsait követve végzed a gyakorlatokat, akkor jelentősen csökken a sérülésveszély is.

Az ilyen edzés ugyanakkor rendszerességre szoktat, hiszen ha megbeszélsz egy időpontot – ráadásul fizetsz is érte –, akkor valószínűbb, hogy elmész edzeni, és nem keresel kifogásokat, nem szervezel helyette más programot.

Kiknek ajánlott?

A személyi edzés elsősorban azoknak javasolt, akik változtatni szeretnének az életükön, például fogyni vagy izmosodni kívánnak, de nem tudják, hogyan is fogjanak hozzá.

Egy elkötelezett szakember sokat segíthet azoknak is, akiknél hiányzik az ösztönzés, a kitartás a sportoláshoz, vagy akik egyszerűen csak szeretnék rendszeresebbé, hatékonyabbá, érdekesebbé tenni az edzésprogramjukat.

A jól felkészült személyi edző nem csak a makulátlan egészségi állapottal rendelkező embereknek tud segítséget nyújtani, hanem képes megfelelő programot ajánlani akkor is, ha valaki komolyabb betegségben szenved, vagy más okból kevésbé terhelhető. Ilyenek például a gyermekek, az időskorúak, a kismamák vagy a segítséggel élők.

Betegség esetén

Sokan csak akkor próbálnak változtatni az életmódjukon, ha már kialakult náluk valamilyen betegség.

Egy személyi edző ilyen esetekben is a segítségedre lehet, igaz, bizonyos korlátok között.

Fontos tudni, hogy a személyi tréner nem diagnosztizálhat sérülést vagy bármely más betegséget, állapotot.

Nem ajánlhat gyógyszert, semmilyen körülmények között nem próbálhat sérülést vagy betegséget gyógyítani. (Kivéve persze az általános elsősegélynyújtást.)

Ilyen különleges helyzetekben – még mielőtt elkezdődne a közös munka – mindig konzultálni kell a kezelőorvossal, és az edzéseket is folyamatos orvosi felügyelet mellett szabad csak végezni!

Egy kis segítség

Ha még többet szeretnél olvasni a sportolásról, vagy megtalálni a neked megfelelő mozgásformát, Formáld magad! – Változtass! Segítek neked című könyvemben még több fontos infót és hasznos tanácsot olvashatsz!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást