Életmód / Egészség

6 érv, hogy személyi edzővel eddz

Fogalmad sincsen, melyik géppel mit kell csinálni, vagy egyáltalán, hogyan melegíts be az edzőteremben? Ha eredményes szeretnél lenni az alakformálásban, és szeretnéd megúszni a sérüléseket, akkor hívj segítségül egy személyi trénert!

Már nem kiváltság

Már nem kell hivatásos sportolónak vagy filmsztárnak lenned ahhoz, hogy személyi edződ legyen.

A régi hiedelem, miszerint a személyi edző és a személyi edzés státuszszimbólum, immár a múlté.

Ma már bárki számára elérhetővé vált a lehetőség, hogy egy jól képzett, szakvégzettséggel rendelkező trénert alkalmazzon.

A személyi edzés nem feltétlenül azt jelenti, hogy napi szinten személyi edzővel sportolsz együtt!

Akár az időnkénti, 1-2 alkalmas, konzultációs jellegű személyi edzés is sokat segíthet céljaid elérésében.

Mire jó a személyi edző?

A személyi edző olyan sportszakember, aki egyénre szabott edzésprogramot alakít ki a vendége számára, szem előtt tartva egyéni adottságait, egészségi állapotát és céljait.

A személyi edző elsődleges feladata, hogy az előzetesen és közösen meghatározott célok alapján megtervezze a legmegfelelőbb edzésprogramot, majd az edzések során megtanítsa a gyakorlatokat, és ellenőrizze, hogy a vendég minden mozdulatot helyesen hajt-e végre.

Inspirál és motivál

A személyi edző megtanít a helyes levegővételre, testtartásra, az ismétlések, mozdulatok negatív és pozitív szakaszában történő ellenőrzésére, az optimális pihenőidő meghatározására.

Ösztönöz arra, hogy az edzések ideje alatt kihozd magadból a maximumot.

A valódi szakember nem pusztán tervez és végrehajtat, hanem inspirál és motivál is, hogy folyamatosan fejlődhess.

Miért jó a személyi edzés?

A kérdésben ott rejtőzik a válasz: mert képes személyre szabottá tenni az edzést!

A tréning alatt a szakember olyan, speciálisan neked összeállított gyakorlatokat végeztet veled, amelyek valóban a fejlődésedet szolgálják.

Emellett jelenlétével nagyobb teljesítményre sarkall, és a vele elért eredmény garantáltan tartós lesz. Ha egy személyi tréner állandó felügyelete mellett, a tanácsait követve végzed a gyakorlatokat, akkor jelentősen csökken a sérülésveszély is.

Az ilyen edzés ugyanakkor rendszerességre szoktat, hiszen ha megbeszélsz egy időpontot – ráadásul fizetsz is érte –, akkor valószínűbb, hogy elmész edzeni, és nem keresel kifogásokat, nem szervezel helyette más programot.

Kiknek ajánlott?

A személyi edzés elsősorban azoknak javasolt, akik változtatni szeretnének az életükön, például fogyni vagy izmosodni kívánnak, de nem tudják, hogyan is fogjanak hozzá.

Olvastad már?  A legnagyobb kajálási bakik, edzések előtt és után

Egy elkötelezett szakember sokat segíthet azoknak is, akiknél hiányzik az ösztönzés, a kitartás a sportoláshoz, vagy akik egyszerűen csak szeretnék rendszeresebbé, hatékonyabbá, érdekesebbé tenni az edzésprogramjukat.

A jól felkészült személyi edző nem csak a makulátlan egészségi állapottal rendelkező embereknek tud segítséget nyújtani, hanem képes megfelelő programot ajánlani akkor is, ha valaki komolyabb betegségben szenved, vagy más okból kevésbé terhelhető. Ilyenek például a gyermekek, az időskorúak, a kismamák vagy a segítséggel élők.

Betegség esetén

Sokan csak akkor próbálnak változtatni az életmódjukon, ha már kialakult náluk valamilyen betegség.

Egy személyi edző ilyen esetekben is a segítségedre lehet, igaz, bizonyos korlátok között.

Fontos tudni, hogy a személyi tréner nem diagnosztizálhat sérülést vagy bármely más betegséget, állapotot. Nem ajánlhat gyógyszert, semmilyen körülmények között nem próbálhat sérülést vagy betegséget gyógyítani. (Kivéve persze az általános elsősegélynyújtást.)

Ilyen különleges helyzetekben – még mielőtt elkezdődne a közös munka – mindig konzultálni kell a kezelőorvossal, és az edzéseket is folyamatos orvosi felügyelet mellett szabad csak végezni!

Egy kis segítség

Ha még többet szeretnél olvasni a sportolásról, vagy megtalálni a neked megfelelő mozgásformát, Formáld magad! – Változtass! Segítek neked című könyvemben még több fontos infót és hasznos tanácsot olvashatsz!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást